F1 - Ο ισχυρός άνδρας της Red Bull είχε ποντάρει ενάντια στον Φερστάπεν (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Ο ισχυρός άνδρας της Red Bull είχε ποντάρει ενάντια στον Φερστάπεν (vid)
Η pole position του πρωταθλητή στο Άμπου Ντάμπι οδήγησε στην αποκάλυψη ενός στοιχήματος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Χέλμουτ Μάρκο αποτελεί μία αινιγματική προσωπικότητα, που έχει καθορίσει τις καριέρες δεκάδων ταλαντούχων οδηγών. Οδηγώντας άλλους σε μεγαλεία κι άλλους στην αφάνεια, ως υπεύθυνος της Red Bull Junior Team.

Όμως ο Αυστριακός έχει έναν ευρύτερο ρόλο, αφού ο αείμνηστος Ντίτριχ Μάτεσιτζ, του είχε παραχωρήσει τον πλήρη έλεγχο των αγωνιστικών προγραμμάτων της Red Bull. Έτσι, είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο για όσα αφορούν τόσο στη Scuderia AlphaTauri όσο και τη Red Bull Racing.

Στη δεύτερη, επικεφαλής είναι ο Κρίστιαν Χόρνερ και δεν είναι λίγες οι φορές που οι δύο άνδρες έχουν διαφωνήσει. Όπως για παράδειγμα σχετικά με τη στρατολόγηση του Νικ ντε Βρις, κίνηση ενάντια στην οποία είχε ταχθεί ο Βρετανός κι ας… μην πέρασε ο λόγος του.

Χόρνερ και Μάρκο διαφώνησαν και στο Άμπου Ντάμπι, αυτή τη φορά στις προβλέψεις τους για την έκβαση των κατατακτήριων δοκιμών. Κι όπως αποκάλυψε στο team radio μιλώντας με τον pole man Μαξ Φερστάπεν ο Χόρνερ, αυτό θα κοστίσει αρκετά στον Μάρκο…

«Συγχαρητήρια Μαξ, μόλις μου εξασφάλισες 500 ευρώ από τον Χέλμουτ, πράγμα που είναι σαν να βγάζεις αίμα από πέτρα. Φανταστική δουλειά», είπε ο Βρετανός αφήνοντας να εννοηθεί πως ο 80χρονος δεν είναι και τόσο ανοιχτοχέρης.

Πράγμα που πιστοποίησε αμέσως και ο Φερστάπεν: «Έχασε στοίχημα ο Χέλμουτ; Σε τι κόσμο ζούμε»!

Μετά το πέρας τον κατατακτήριων, ο Μάρκο αποκάλυψε περισσότερα στο Sky Sports: «Ο Κρίστιαν έλεγε πως ο Φερστάπεν θα εξασφάλιζε θέση στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Εγώ έλεγα πως όχι, πως θα είναι στη δεύτερη σειρά».

Τελικά θα εκκινήσει το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι από την pole position – για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!

Η αυριανή εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 15.00 ώρα Ελλάδας.

Μισή ώρα νωρίτερα θα έχουμε «εκκίνηση» στο LIVE του Gazzetta με όλο το παρασκήνιο από όσα θα συμβαίνουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool/Getty Images

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!