«Πρησμένη» Lamborghini Huracan αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα

«Πρησμένη» Lamborghini Huracan αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα

Κώστας Παστρίμας
«Πρησμένη» Lamborghini Huracan αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα
Η Zyrus από τη Νορβηγία ανεβάζει το πήχη παρουσιάζοντας την LP01020 Stimolante με βάση την Lamborghini Huracan

Η Lamborghini Huracan δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις καθώς είναι ένα από τα ταχύτερα και πιο ελκυστικά supercar της νέας γενιάς σπορ αυτοκινήτων. Υπάρχουν όμως εταιρείες που δεν ικανοποιούνται με τίποτα με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε όλοι εμείς πολύ πικάντικα supercars με επιδόσεις που κόβουν την ανάσα.

Η Zyrus Engineering από τη Νορβηγία αποφάσισε να «περιποιηθεί» την Huracan επεμβαίνοντας σχεδόν σε όλα τα σημεία της. Το αυτοκίνητο ονομάστηκε LP1020 Stimolante και το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κάποιος είναι τα αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο. Διαχύτες, πτερύγια, εισαγωγές και μια τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος έχουν δημιουργήσει μια τρομακτική κάθετη δύναμη 1.300 κιλών στα 240Km/h.

Lamborghini

Η χρήση ανθρακονημάτων είναι εκτεταμένη και έχει βοηθήσει στη μείωση του βάρους, ενώ η Zyrus έχει φροντίσει να εξοπλίσει την Huracan με αναρτήσεις της Ohlins TTX και κεραμικά φρένα. Για την προστασία του οδηγού έχει κατασκευαστεί ένα roll-cage από τιτάνιο και τα καθίσματα είναι από ανθρακονήματα.

Lamborghini

Όσο για τον κινητήρα, αυτός είναι ο V10 των 5.2 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 1.075 ίππους και 990 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές καθώς η LP1020 μπορεί να πετύχει τελική ταχύτητα 350Km/h. Η Huracan της Zyrus σχεδιάστηκε με βάση την αγωνιστική και full carbon LP1200 με την οποία αγωνίζεται σε εθνικά πρωταθλήματα η Zyrus.

Lamborghini

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!