Αυτή είναι η καινούρια Suzuki GSX-S1000GX (vid)

Κώστας Παστρίμας
Αυτή είναι η καινούρια Suzuki GSX-S1000GX (vid)
Η Suzuki έκλεψε την παράσταση στην φετινή EICMA παρουσιάζοντας τη νέα GSX-S1000GX

Η Suzuki έκανε το κοινό της EICMA φέτος να παραμιλάει με την εντυπωσιακή νέα sport touring μοτοσικλέτα της. Πρόκειται για την GSX-S1000GX, μια παραλλαγή της GSX-S1000GT η οποία όμως σίγουρα θα προσελκύσει πολύ μεγαλύτερο εύρος αναβατών.

Η μοτοσικλέτα αρχικά είναι εντελώς καινούρια στον σχεδιασμό της. Ιδιαίτερα η μάσκα εμπρός ξεφεύγει από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα από την Suzuki έχοντας πιο αιχμηρές γωνίες και πιο λεπτά φωτιστικά σώματα. Η εργονομία επίσης είναι πολύ διαφορετική δίνοντας προτεραιότητα στην άνεση και την καλή προστασία του αναβάτη.

suzuki

Το τιμόνι είναι φαρδύ, ο αναβάτης κάθεται πιο όρθιος και τα πόδια δημιουργούν μια άνετη γωνία. Στην καρδιά της μοτοσικλέτας βρίσκεται ο τετρακύλινδρος των 998 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 152 ίππους και συνεργάζεται με την ήδη καταξιωμένη σουίτα ηλεκτρονικών που συναντάμε στην GSX-S1000GT.

suzuki

Το νέο στην GX είναι οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις που είναι εξοπλισμένο. Για πρώτη φορά η Suzuki παρουσιάζει σε μοντέλο της το σύστημα SAES (Suzuki Advanced Electronic Suspension) το οποίο ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να ρυθμίζει τις αναρτήσεις ηλεκτρονικά και καθ΄ οδόν. Επιπλέον το πίσω αμορτισέρ έχει και σύστημα αυτόματης ρύθμισης ανάλογα με το φορτίο, τον ρυθμό και την ποιότητα στο οδόστρωμα.

Η νέα Suzuki GSX-S1000GX αναμένεται να είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2024 με την τιμή να περιμένουμε να ανακοινωθεί.

Αυτή είναι η νέα GSX-S1000GX.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!