Ανάβαση Pikes Peak: Το ατύχημα της BMW XM (vid)

Ανάβαση Pikes Peak: Το ατύχημα της BMW XM (vid)

Newsroom
Ανάβαση Pikes Peak: Το ατύχημα της BMW XM (vid)
H BMW έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με όσα έγιναν κατά την άτυχη απόπειρα στη διάσημη ανάβαση, στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Η ανάβαση του Pikes Peak, στο Κολοράντο των ΗΠΑ είναι η πιο γνωστή αλλά και απαιτητική στον κόσμο. Ο περίφημος «Αγώνας προς τα σύννεφα» - όπως ονομάζεται - απλώνεται σε μία διαδρομή που έχει μήκος 19,93 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 156 στροφές, με εκκίνηση σε υψόμετρο 2.862 μέτρων και τερματισμό στα 4.302 μέτρα.

Κάθε καλοκαίρι, ιδιώτες αλλά και κατασκευαστές επιχειρούν να δημιουργήσουν νέα ρεκόρ. Όπως αυτό για το ταχύτερο SUV παραγωγής. Η BMW θέλησε να το πάρει από την Lamborghini Urus, με την ΧΜ, το πρώτο αποκλειστικό μοντέλο της BMW M από την εποχή της θρυλικής Μ1.

Όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε, με τον Ματ Μάλινς να χάνει τον έλεγχο του θηριώδους SUV και αυτό να καταλήγει στα δέντρα. Ευτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, όμως οι ζημιές στην ΧΜ ήταν μεγάλες.

Το υβριδικό σύστημα της ΧΜ περιλαμβάνει έναν V8 βενζίνης χωρητικότητας 4,4 λίτρων και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, που ενσωματώνεται στο 8άρι κιβώτιο M Steptronic. Ο πρώτος αποδίδει 489 ίππους και ο δεύτερος 197 ίππους, με τη συνδυαστική ισχύ να φθάνει τους 653 ίππους (η μέγιστη ροπή ανέρχεται σε 800 Nm). Το ηλεκτρικό μοτέρ παίρνει ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 25,7 kWh. Όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα εντός 4,3 δευτερολέπτων και μέγιστη ταχύτητα 270 χλμ/ώρα. Η πιο δυνατή έκδοση του μοντέλου είναι η XM LABEL RED, με 748 ίππους και 1.000 Nm ροπής!

Δείτε το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ που δημιούργησε η BMW Αμερικής.

Photo Credits: BMW USA - sceenshot

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!