Φρεσκάρισμα για τις Mercedes-Benz GLE και GLE Coupe

Φρεσκάρισμα για τις Mercedes-Benz GLE και GLE Coupe

Κώστας Παστρίμας
Φρεσκάρισμα για τις Mercedes-Benz GLE και GLE Coupe
Η Mercedes-Benz ανανεώνει τη δημοφιλή σειρά GLE με ακόμα περισσότερες εξηλεκτρισμένες επιλογές και πλουσιότερο εξοπλισμό.

Η σειρά GLE της Mercedes-Benz από το 2015 που παρουσιάστηκε πρώτη φορά, έχει κερδίσει την αγάπη των φίλων της γερμανικής μάρκας προτάσσοντας την υψηλή ποιότητα κατασκευής, την πολυτέλεια και φυσικά την τεχνολογία. Η Mercedes-Benz μετά το προηγούμενο πακέτο αναβάθμισης του 2018 αποφάσισε να φρεσκάρει εκ νέου τη σειρά και να δώσει νέα ώθηση στις GLE και GLE Coupe.

Στον τομέα της εξωτερικής εμφάνισης, οι καινούριες GLE και GLE Coupe είναι σαφώς πιο σύγχρονες και εκλεπτυσμένες. Δύο οριζόντιες γρίλιες με διακοσμητικά ένθετα χρωμίου διατρέχουν τη μάσκα ψυγείου της GLE, ενώ το πλέγμα των εξωτερικών αεραγωγών έχει αποκτήσει ένα οριζόντιο πτερύγιο χρωμίου. Αναβάθμιση έχουμε και στην αισθητική της καμπίνας με την τοποθέτηση του νέου τιμονιού με επιφάνειες αισθητήρων στις οριζόντιες ακτίνες και ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Mercedes

Στα συστήματα μετάδοσης, πλέον οι GLE και GLE Coupe είναι πλήρως εξηλεκτρισμένες με ήπια υβριδικά και plug-in υβριδικά σύνολα. Τα plug-in υβριδικά μοντέλα διαθέτουν σύγχρονο κινητήρα 100 kW και αποδίδουν ισχύ συστήματος έως 280 kW (385 ίπποι), καθώς και ροπή συστήματος έως 750 Nm. Με ελαφρώς αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία έως 109 χιλιόμετρα, οι περισσότερες καθημερινές διαδρομές μπορούν να καλύπτονται αμιγώς ηλεκτρικά.

Mercedes-Benz

Στις διαδρομές εντός αστικών περιοχών, η GLE δίνει προτεραιότητα στην ηλεκτρική οδήγηση. Χάρη στο πρόγραμμα οδήγησης Off-Road, τα plug-in υβριδικά μοντέλα μπορούν πλέον να κινούνται ηλεκτρικά και εκτός δρόμου. Το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει περαιτέρω εξελιγμένες λειτουργίες, για παράδειγμα στο ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC, στο ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης και το σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας.

Mercedes-Benz

Το πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360° υποστηρίζει τον οδηγό κατά την είσοδο και έξοδο από κάθετες και παράλληλες θέσεις στάθμευσης. Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η λειτουργία «διαφανές καπό». Όταν είναι ενεργοποιημένο το πρόγραμμα οδήγησης off-road, η κεντρική οθόνη δείχνει μια εικονική άποψη κάτω από το μπροστινό τμήμα του οχήματος - διευκολύνοντας σημαντικά την οδήγηση σε απότομες κλίσεις του εδάφους. Χρήσιμα χαρακτηριστικά για τη ρυμούλκηση είναι μεταξύ άλλων η υποβοήθηση ελιγμών ρυμουλκούμενου, το μενού «Trailer» στην κεντρική οθόνη και ο προγραμματισμός διαδρομής με ρυμουλκούμενο, που σας βοηθά να βρίσκετε καλύτερες διαδρομές όταν ταξιδεύετε με ρυμουλκούμενο.

H Mercedes-Benz GLE και η σπορ έκδοσή της, η GLE Coupé, είναι ιδανικές τόσο για οικογένειες και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου όσο και για μεγάλα ταξίδια και μεταφορά μεγάλων φορτίων. Τα ανανεωμένα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στις εκθέσεις αυτοκινήτων το τελευταίο 3μηνο του 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!