Πωλείται το Honda Dax του Νάιτζελ Μάνσελ

Κώστας Παστρίμας
Πωλείται το Honda Dax του Νάιτζελ Μάνσελ
Η σπάνια μοτοσικλέτα του Βρετανού πρωταθλητή της Formula 1 βγαίνει σε δημοπρασία.

Ο Νάιτζελ Μάνσελ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια στην ιστορία της Formula 1. Ο Βρετανός πιλότος αγωνίστηκε τα χρυσά χρόνια του 1980 και 1990 της Formula 1 και φυσικά θα μείνει αξεπέραστη η τιτάνια κόντρα του με τον Άιρτον Σένα.

Εκείνο που ίσως λίγοι γνωρίζεται για τον Νάιτζελ Μάνσελ είναι ότι για τις μετακινήσεις του στα paddock χρησιμοποιούμε ένα Honda Dax ST70. Την συγκεκριμένη μοτοσικλέτα την είχε στη διάθεσή του το 1989 όταν αγωνιζόταν για την Ferrari. Μάλιστα το σπάνιο Dax είχε βαφτεί στα κόκκινα της Scuderia προκειμένου να συμβαδίζει με την ομάδα του Μάνσελ.

Honda

Το συγκεκριμένο λοιπόν Honda Dax βρέθηκε στα χέρια του οίκου δημοπρασιών RM Sotheby’s από την Nigel Mansell’s Legacy Collection. Στοιχεία για τη χρονιά κατασκευής του μοντέλου ή για το αν είναι σε λειτουργική κατάσταση δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο το μικρό Honda μόνο που κουβαλάει μια τόσο σημαντική ιστορία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των φίλων της Formula 1.

Honda

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτες εκτιμήσεις για την τιμή πώλησης του Dax ST70 «Ferrari» του Μάνσελ είναι πιθανό να ξεπεράσει τις 10.000 ευρώ!

Honda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!