F1 - Ιταλία: Ο Ντρούγκοβιτς παίρνει την πρώτη του ευκαιρία στην Aston Martin

F1 - Ιταλία: Ο Ντρούγκοβιτς παίρνει την πρώτη του ευκαιρία στην Aston Martin
Ο πρωταθλητής της Formula 2 θα κάνει την πρώτη του φετινή εμφάνιση με τη βρετανική ομάδα σε επίσημες δοκιμές της Formula 1.

Λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στο «ναό της ταχύητας» για το πρωτάθλημα της Formula 1, η Aston Martin προέβη σε μία ενδιαφέρουσα ανακοίνωση. Η βρετανική ομάδα επισημοποίησε πως ο Φελίπε Ντρούγκοβιτς θα πάρει μέρος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής στη Μόντσα με την AMR23.

O Βραζιλιάνος κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα στη Formula 2 και άμεσα εντάχθηκε στην Ακαδημία της Aston Martin, ενώ έχει επίσης το ρόλο του αναπληρωματικού οδηγού. Τους τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιήσει αρκετές ημέρες δοκιμών με μονοθέσιο του 2021 ως μέρος του προγράμματος εξέλιξής του. Παράλληλα πήρε μέρος στις χειμερινές δοκιμές στο Μπαχρέιν στη θέση του τότε τραυματία, Λανς Στρολ.

Στο Grand Prix Ιταλίας θα πάρει και πάλι τη θέση του Καναδού οδηγού, όμως μόνο για το FP1 της Παρασκευής. Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες βάση κανονισμών να δίνουν την ευκαιρία σε νέους οδηγούς να πάρουν μέρος σε δύο περιόδους δοκιμών σε αγωνιστικά τριήμερα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τη δεύτερη φορά που θα δούμε τον Ντρούγκοβιτς στο τιμόνι της AMR23 θα είναι στη θέση του Φερνάντο Αλόνσο.

«Ανυπομονώ να βρεθώ πίσω από το τιμόνι της AMR23. Ένιωσα φοβερά στο μονοθέσιο όταν το οδήγησα στις χειμερινές δοκιμές. Με ενθουσιάζει η σκέψη για το πόσο έχει βελτιωθεί μέσα στη σεζόν. Έχω ξοδέψει αρκετές ώρες στον προσομοιωτή και βοήθησα στη βελτίωση της AMR23. H σύγκριση του προσομοιωτή με την πραγματικότητα θα είναι υπερπολύτιμη για εμένα», ανέφερε ο Ντρούγκοβιτς.

Ο Βραζιλιάνος έχει συνδεθεί με διάφορες ομάδες κατά το παρελθόν και σίγουρα δεν αποκλείεται να δούμε δημοσιεύματα που τον θέλουν σε αγωνιστική θέση την επόμενη χρονιά. Στην ομάδα του Σίλβερστον δύσκολα θα βρει κενή θέση, με τους Αλόνσο και Στρολ να έχουν συμβόλαιο για το 2024.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!