Θα δούμε ξανά την MV Agusta στο MotoGP;

Κώστας Παστρίμας
Θα δούμε ξανά την MV Agusta στο MotoGP;
Η θρυλική ιταλική μάρκα φλερτάρει με το MotoGP με στόχο την επιστροφή το 2027.

Μέσα στο 2023 είχαμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη όσον αφορά την MV Agusta. Η ιταλική εταιρεία ήρθε συμφωνία με τον Όμιλο Pierer για την απόκτηση του 25,1% των μετοχών αναλαμβάνοντας παράλληλα το δίκτυο διανομής των μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο.

Θυμίζουμε ότι κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Pierer βρίσκονται οι KTM, Husqvarna και GasGas. Ένα από τα ζητήματα που συζητιέται έντονα τόσο από τους ανθρώπους της KTM όσο από εκείνους της MV Agusta είναι η εμπλοκή της ιταλικής μάρκας στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων μοτοσικλέτας και πιο συγκεκριμένα στο MotoGP.

MV Agusta

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαψεύσεις από την πλευρά του CEO της MV Agusta, Τιμούρ Σαρντάνοφ, ο επικεφαλής της KTM, Στεφάν Πίερερ δεν έχει κρύψει την θέλησή του να φέρει ξανά την MV Agusta στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σε πρόσφατες μάλιστα δηλώσεις του σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης τόνισε ότι με αφορμή τις αλλαγές κανονισμών στο MotoGP το 2027 είναι πολύ πιθανό να έχουμε την επιστροφή της MV Agusta στον κορυφαίο θεσμό.

MV Agusta

Αν λάβουμε υπόψη ότι μέχρι το τέλος του 2025 στόχος του Ομίλου Pierer είναι να αναλάβει την πλήρη διαχείριση της MV Agusta, ένα τέτοιο σενάριο δεν φαντάζει πολύ μακρινό. Η MV Agusta έχει γράψει χρυσές σελίδες στα Grand Prix μοτοσικλέτας τη δεκαετία του 1950 και του 1960 έχοντας κατακτήσει 38 τίτλους σε όλες τις κατηγορίες των GP. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στο πρωτάθλημα Moto2, αλλά και στο πρωτάθλημα WSSP600.

MV Agusta

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!