Daytona: Το Iris e125 φέρνει το στιλ στην ηλεκτροκίνηση

Κώστας Παστρίμας
Daytona: Το Iris e125 φέρνει το στιλ στην ηλεκτροκίνηση
Το Daytona Iris e125 εκτός από οικονομικό και οικολογικό, είναι και ένα πολύ ελκυστικό σχεδιαστικά ηλεκτρικό scooter.

Η Daytona Best Electric διαθέτει μια πολύ δυνατή γκάμα από ηλεκτρικά scooter τα οποία καλύπτουν την μικρο κινητικότητα, αλλά και τις μεγαλύτερες απαιτήσεις κίνησης στον αστικό ιστό. Ένα από τα πιο ελκυστικά μοντέλα είναι το Iris e125 που χάρη στον «ιταλικό» του σχεδιασμό κερδίζει τη μάχη της εμφάνισης με το καλημέρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Iris e125 έχει μέγιστη ισχύ 4.600W. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ηλεκτρικών scooters που ακολουθούν την πεπατημένη των hubmotors (κινητήρες τοποθετημένοι μέσα στον πίσω τροχό), ο κινητήρας του Iris εδράζεται στο πλαίσιο και η τελική μετάδοση γίνεται μέσω ιμάντα.

Daytona

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντικά μικρότερη καταπόνηση του κινητήρα από λακκούβες και εμπόδια που ταλαιπωρούν αναρτήσεις και τροχό. Στον τομέα της πρακτικότητας, το Daytona προσφέρει έναν μεγάλο χώρο πίσω από την ποδιά που συνδυάζεται με έναν ιδιαίτερα πρακτικό και αναδιπλούμενο γάντζο ανάρτησης χειραποσκευών.

Daytona

Επιπλέον υπάρχει πρίζα κάτω ακριβώς από τη σέλα για τη φόρτιση της μπαταρίας απευθείας, σε περίπτωση που υπάρχει παροχή ρεύματος στο σημείο που είναι σταθμευμένο το Iris, χωρίς να χρειάζεται να την αφαιρέσει ο αναβάτης. Η έξυπνη τοποθέτησή της, δημιουργεί και έναν αρκετά μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα, για να φιλοξενηθεί ένα κράνος ή τα προσωπικά αντικείμενα του αναβάτη.

Daytona

Το Iris e125 μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα μοτοσικλέτας (υπό προϋποθέσεις) και η τιμή του έχει καθοριστεί στα 3.190 ευρώ, η οποία διαμορφώνεται στα 2.419 ευρώ μετά την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!