F1 – Λεκλέρ: «Στη Ferrari απλά κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη»

F1 – Λεκλέρ: «Στη Ferrari απλά κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη»
Ο Μονεγάσκος ζήτησε από τη Scuderia Ferrari να βελτιωθεί άμεσα, μετά την απογοητευτική 11η θέση που κατέλαβε στις κατατακτήριες του Μοντρεάλ.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Σαρλ Λεκλέρ δεν κατάφερε να βρεθεί στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών. Στο Μοντρεάλ ο οδηγός της Scuderia Ferrari ήταν 11ος στο Q2, κάτι που απέδωσε στην αργοπορημένη αντίδραση της ομάδας του σχετικά με την επιλογή ελαστικών.

Με την πίστα να είναι στεγνή σε ορισμένα σημεία και βρεγμένη σε άλλα, ο Λεκλέρ ζήτησε από τους μηχανικούς του να τοποθετήσουν σλικ ελαστικά στους τροχούς της SF-23. Κάτι που έγινε με επιτυχία στην περίπτωση του Άλεξ Άλμπον της Williams Racing. Ο Μονεγάσκος έκανε έναν ακόμα γύρο με ενδιάμεσα ελαστικά, πριν περάσει στα σλικ. Όμως τότε ήταν ήδη αργά.

«Ναι, τα ελαστικά δεν ήταν έτοιμα. Ελάτε», ακούστηκε να λέει στον ασύρματο. Μετά το τέλος της περιόδου, ο Λεκλέρ ανέφερε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση: «Είμαι εκνευρισμένος με τις κατατακτήριες. Προφανώς δεν έχουν όλα να κάνουν με τα ελαστικά, καθώς άλλοι οδηγοί έκαναν την ίδια επιλογή και πέρασαν στο Q3. Όμως δυσκολεύουμε πολύ τη ζωή μας. Ειλικρινα θα πρέπει να βελτιωθούμε, διαφορετικά θα είμαστε πάντα απογοητευμένοι».

Λίγο μετά ο οδηγός της Ferrari επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, εμφανιζόμενος στην κάμερα του Sky Sports Ιταλία, δίπλα στον επικεφαλής της Scuderia, Φρεντ Βασέρ. «Ίσως η αντίδρασή μου οφείλεται στην αδρεναλίνη της στιγμής. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στον αγώνα».

Μετά την ποινή του ομόσταβλού του, Κάρλος Σάινθ, ο Λεκλέρ θα εκκινήσει δέκατος.

To Grand Prix Καναδά θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+, με το γεμάτο αποκλειστικές συνεντεύξεις Formula 1 Show (Μαξ Φερστάπεν, Τζορτζ Ράσελ, Λίαμ Κάνινγχαμ) να ξεκινά στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Στις 20.40 έχουμε «εκκίνηση» στο LIVE του Gazzetta με ρεπορτάζ, παρασκήνιο, εικόνες και videos από τη μάχη του Μοντρεάλ!

Photo Credits: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!