F1 - Ισπανία: Τη γλίτωσε με επίπληξη ο Ράσελ (vid)

F1 - Ισπανία: Τη γλίτωσε με επίπληξη ο Ράσελ (vid)
Φθηνά τη γλίτωσε ο οδηγός της Mercedes-AMG για τη σύγκρουση με τον Χάμιλτον στις κατατακτήριες δοκιμές.

Μπορεί ο Πιερ Γκασλί να έλαβε δύο ποινές τριών θέσεων γιατί βρέθηκε στο διάβα συναθλητών του στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Ισπανίας, όμως οι αγωνοδίκες δεν έδειξαν την ίδια αυστηρότητα έναντι του Τζορτζ Ράσελ.

Ο Βρετανός συγκρούστηκε με τον teammate του, Λιούις Χάμιλτον, στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Παρότι η σχετική ανακοίνωση της Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έκανε λόγο για αλλαγή κατεύθυνσης που προκάλεσε σύγκρουση, το αποτέλεσμα ήταν απλή επίπληξη επί του #63.

Δείτε τη σύγκρουση των δύο Mercedes W14 στο video που ακολουθεί...

Προφανώς, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε το γεγονός πως η σύγκρουση ήταν ανάμεσα σε teammates ενώ ενδεχομένως και πως η σύγκρουση τους, δεν είχε ιδιαίτερες συνέπειες. Ωστόσο, κινήσεις που κρίνεται πως έχουν υπαιτιότητα και κυρίως επικινδυνότητα, θα έπρεπε να κρίνονται με τον ίδιο τρόπο.

Αναλυτικά η απόφαση των αγωνοδικών:

Η ανακοίνωση της FIA για την ποινή του Ράσελ

Το πάνελ των αγωνοδικών στη Βαρκελώνη αποτελείται από τους Γκάρι Κόνελι, Φέλιξ Χόλτερ, Ντέρεκ Ουόργουικ και Δαβίδ Ντομίνγκο.

Το Grand Prix Ισπανίας αρχίζει στις 4 το απόγευμα Ελλάδας. Το LIVE του Gazzetta ξεκινά στις 15.40 και περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μάχη της Καταλονίας.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!