Ο Βαλεντίνο Ρόσι έγινε πρεσβευτής της Yamaha

Κώστας Παστρίμας
Ο Βαλεντίνο Ρόσι έγινε πρεσβευτής της Yamaha
Ο θρύλος του MotoGP θα είναι το πρόσωπο της εταιρείας με την οποία σημείωσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Η σχέση του Βαλεντίνο Ρόσι με τη Yamaha είναι πολύ βαθιά και η κοινή τους ιστορία είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα στον κόσμο των αγώνων μοτοσικλέτας. Ο Ιταλός σουπερστάρ και η ιαπωνική εταιρεία περπάτησαν μαζί για 16 χρόνια και συνέβαλλαν όσο λίγοι στη δημοφιλία του σημαντικότερου πρωταθλήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού σε δύο τροχούς.

Μπορεί ο Ρόσι να έχει αποσυρθεί πλέον από την αγωνιστική δράση, ωστόσο παραμένει ένας από τους διασημότερους αθλητές στον κόσμο και μια ιδιαίτερα επιδραστική προσωπικότητα. Δεν είναι τυχαίο επομένως, ότι η Yamaha τον επέλεξε για επίσημο πρεσβευτή της μάρκας.

Ρόσι-Yamaha

Η ιστορία της Yamaha και του Ρόσι, στον οποίο έχει αποδοθεί το επίθετο «GOAT» (ο μεγαλύτερος όλων των εποχών), ξεκίνησε με εκείνη την εμβληματική νίκη στον πρώτο αγώνα GP του «Γιατρού» για τη Yamaha στη Νότια Αφρική το 2004. Από εκεί και πέρα, η συνεργασία γνώρισε πολλές υπέροχες στιγμές στα paddock και εκτός πίστας, φέρνοντας 142 βάθρα, πανηγυρίζοντας 56 νίκες σε GP και κερδίζοντας τέσσερις τίτλους MotoGP το 2004, το 2005, το 2008 και το 2009.

Ο Ρόσι αποσύρθηκε από το MotoGP μετά τη σεζόν του 2021, αλλά συνέχισε να οδηγεί μοτοσικλέτες της Yamaha για προπόνηση και αναψυχή, καθώς εξέφρασε και το ενδιαφέρον του να γίνει Brand Ambassador για τη Yamaha.

Ρόσι-Yamaha

Ο Βαλεντίνο Ρόσι δήλωσε συγκινημένος για αυτήν την επανένωση: «Σίγουρα, αυτή η συμφωνία με τη Yamaha προκαλεί μεγάλη συγκίνηση. Είναι φυσικό, καθώς δουλέψαμε μαζί για πολλά χρόνια στο παρελθόν. Αφού αποσύρθηκα από το MotoGP, συνέχισα να προπονούμαι και να οδηγώ μοτοσικλέτες. Πάντα σχεδίαζα να συνεχίσω να αγωνίζομαι με τη μια ή την άλλη μορφή. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου στο MotoGP, οδήγησα μοτοσικλέτες της Yamaha ως μέρος του συμβολαίου μου. Αλλά ακόμα και μετά την απόσυρση, συνέχισα να χρησιμοποιώ μοτοσικλέτες της Yamaha γιατί το απολαμβάνω. Είμαι χαρούμενος που η συμφωνία υπογράφηκε τώρα, οπότε η Yamaha και εγώ θα συνεργαστούμε με αυτήν τη νέα μορφή».

Η ομάδα του Ρόσι στο MotoGP, η Mooney VR46, φέτος τρέχει με μοτοσικλέτες της Ducati, αλλά υπάρχουν πολλές φήμες ότι σύντομα αυτό πρόκειται να αλλάξει και να επιστρέψει στη Yamaha. Η ανακοίνωση αυτής της συνεργασίας ίσως είναι το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!