Formula 1: Ο Λεκλέρ δεν περιμένει θαύματα στην Αυστραλία

Formula 1: Ο Λεκλέρ δεν περιμένει θαύματα στην Αυστραλία
Χαμηλά κρατά τους τόνους ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari, καθώς δεν περιμένει κάτι ιδιαίτερο στον τρίτο αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1.

Την περασμένη χρονιά, η Scuderia Ferrari, όχι μόνο κατάφερε να κερδίσει στο Grand Prix Αυστραλίας, αλλά κυριάρχησε. Ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε τη νίκη, έκανε τον ταχύτερο γύρο και παράλληλα σημείωσε το πρώτο «Grand Chelem» της καριέρας του.

Δώδεκα μήνες μετά, η ιταλική ομάδα βρίσκεται στο Άλμπερτ Παρκ, ωστόσο δίχως να είναι το φαβορί για τη νίκη. Η SF-23 δείχνει να μη μπορεί προς ώρας να κοντράρει στα ίσα τη Red Bull RB19 και αυτό το αναγνωρίζουν οι οδηγοί της.

Έπειτα από ένα απογοητευτικό τριήμερο στη Σαουδική Αραβία, ο Σαρλ Λεκλέρ παραμένει ρεαλιστής σχετικά με τις πιθανότητές του στην Αυστραλία: «Φέτος, ερχόμενοι στην Αυστραλία, δεν είμαστε στη θέση που ήμασταν πέρυσι. Είναι ξεκάθαρο πως η απόδοσή μας δεν είναι όσο καλή ήταν το 2022. Δεν πιστεύω σε θαύματα αυτό το τριήμερο».

Η μεγάλη αδυναμία του φετινού μονοθεσίου των «κόκκινων» είναι ο ρυθμός αγώνα και η έντονη φθορά των ελαστικών. Ο Λεκλέρ, θέλησε να εξηγήσει στο πλαίσιο του αγώνα στην Αυστραλία το που πρέπει να εστιάσουν στην ιταλική ομάδα: «Στις κατατακτήριες είμαστε πολύ καλοί από την αρχή της σεζόν. Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι ο αγώνας γιατί εκεί το μονοθέσιό μας είναι δύστροπο στην οδήγηση. Στις σωστές συνθήκες, αντλούμε το μέγιστο από το μονοθέσιό μας. Όταν αλλάζουν όμως, η απόδοση του περιορίζεται και δυσκολευόμαστε πολύ. Πιστεύω πως θα είμαστε πολύ κοντά στις κατατακτήριες. Το εύχομαι. Στον αγώνα πιστεύω πως τα πράγματα θα είναι παρόμοια με τους προηγούμενους αγώνες».

Στους δύο πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν, ο Λεκλέρ μετρά μία εγκατάλειψη (Μπαχρέιν) και μία έβδομη θέση (Σαουδική Αραβία).


Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!