Formula 1, Φερστάπεν: «Δύσκολο να κερδίσω, όμως θα το παλέψω»

Formula 1, Φερστάπεν: «Δύσκολο να κερδίσω, όμως θα το παλέψω»
Ο πρωταθλητής της F1 αναγνώρισε τις δυσκολίες που προκύπτουν από την 15η θέση στο grid και είπε ότι πρέπει να βρεθεί η αιτία που οδήγησε στην εγκατάλειψή του.

Η ταχύτητα του διδύμου Μαξ Φερστάπεν – Red Bull Racing δεν... μεταφράστηκε σε μία ακόμα pole position, καθώς το μονοθέσιο του Ολλανδού τέθηκε «νοκ-άουτ» κατά τη διάρκεια του Q2. Η αυστριακή ομάδα ανακοίνωσε ότι η αιτία εγκατάλειψης ήταν ένα πρόβλημα στο δεξί ημιαξόνιο, όμως έγινε γνωστό ότι πριν από τις κατατακτήριες είχε αντικατασταθεί το κιβώτιο στο μονοθέσιο του Φερστάπεν.

Ο ίδιος ρωτήθηκε αν υπάρχει σχέση ανάμεσα σε αυτά τα δύο και αν φοβάται μήπως δεχτεί ποινή που θα τον ρίξει και άλλο στο grid. «Δεν ξέρω αν αυτά τα δύο έχουν κάποια σχέση, θα αναλύσουμε τι συνέβη. Αυτό που ξέρω είναι ότι το ημιαξόνιο έσπασε», δήλωσε ο δις πρωταθλητής της F1. «Ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί εδώ, όμως υπάρχει και αυτή η πλευρά του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τέτοια πράγματα συμβαίνουν. Πρέπει να διαπιστώσουμε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα και να κατανοήσουμε για ποιο λόγο παρουσιάστηκε. Πρέπει να προχωρήσουμε και να προσπαθήσουμε να περιορίζουμε τις απώλειες».

Σχετικά με την προσέγγιση που θα έχει στον αγώνα της Κυριακής (εκκίνηση στς 7μμ ώρα Ελλάδας), ο Φερστάπεν παραδέχτηκε ότι η νίκη σε αυτή την πίστα είναι πλέον δύσκολη υπόθεση, όμως θα τα δώσει όλα. «Θα προσπαθήσω να κερδίσω θέσεις στην αρχή του αγώνα, να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Το να κερδίσω είναι δύσκολο, όμως θα προσπαθήσω να βρεθώ όσο πιο κοντά στην κορυφή».

To F1 Vlog πατάει γκάζι στο Gazzetta! Η χιουμοριστική ανασκόπηση των Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1 άλλαξε πίστα, δείτε στο παρακάτω video όσα συνέβησαν στη μάχη της ερήμου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!