WSBK: Θέαμα και κόκκινες σημαίες στην Ινδονησία

WSBK: Θέαμα και κόκκινες σημαίες στην Ινδονησία
Ο δεύτερος γύρος του WSBK έκρυβε δύο κόκκινες σημαίες και αμέτρητες πτώσεις στην πίστα Μανταλίκα.

Άκρως εντυπωσιακός και με πολλά απρόοπτα ήταν ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Μανταλίκα της Ινδονησίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν για μια ακόμα φορά ο πρωταθλητής Άλβαρο Μπαουτίστα, ωστόσο αυτήν τη φορά δεν έκανε τον γνωστό του περίπατο όπως έκανε στην Αυστραλία.

Yamaha

Στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου, ο Ισπανός της Ducati ήταν πολύ δυνατός και κατάφερε να κερδίσει μπροστά από τις δύο εργοστασιακές Yamaha των Τόπρακ Ραζγκατλίογλου και Ανδρέα Λοκατέλι. Τα απρόοπτα ξεκίνησαν από τον αγώνα Superpole όταν μόλις στο 2ο γύρο είχαμε ένα συμβάν μεταξύ των Άλεξ Λόους, Λόρις Μπάζ και Ντανίλο Πετρούτσι. Η κόκκινη σημαία ήρθε έναν γύρο αργότερα, όταν ο Τζόναθαν Ρέα έπεσε στο ίδιο σημείο του πρώτου ατυχήματος και βγήκε η κόκκινη σημαία.

Στην επανεκκίνηση του αγώνα ο Μπαουτίστα δεν απέφυγε την πτώση, με αποτέλεσμα να επιτρέψει στον Ραζγκατλίογλου να φτάσει σε μια άνετη νίκη, έχοντας πάλι πίσω του τον Λοκατέλι. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Άλεξ Λόους ο οποίος κατάφερε να ξεκινήσει το δεύτερο μέρος του αγώνα με την Kawasaki, ενώ ο Ρέα έμεινε στην 4η θέση.

Στον τελευταίο αγώνα του τριημέρου ο Άλβαρο Μπαουτίστα με την Ducati Panigale έβαλε τα πράγματα στη θέση τους κερδίζοντας τον αγώνα μπροστά και πάλι από τον Τούρκο αναβάτη της Yamaha. Η μεγάλη έκπληξη ήρθε στην 3η θέση όπου κατάφερε να τερματίσει ο Τσάβι Βιέρζ με την Honda CBR1000RR-R. Αυτό ήταν το πρώτο βάθρο του Ισπανού στο WSBK και το πρώτο βάθρο της Honda έπειτα από πολλά χρόνια. Στη βαθμολογία πρώτος είναι ο Μπαουτίστα με 112 βαθμούς και δεύτερος ο Ραζγκατλίογλου, 37 βαθμούς πίσω του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!