Η Ford στο Pikes Peak με το SuperVan 4

Η Ford στο Pikes Peak με το SuperVan 4

Η Ford στο Pikes Peak με το SuperVan 4
Η Ford επιστρέφει στη διάσημη ανάβαση του Κολοράντο με το ηλεκτρικό της SuperVan 4.

Η Ford έχει γράψει τη δική της ιστορία στην περίφημη ανάβαση Pikes Peak στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Στις 101 διοργανώσεις του αγώνα, τα οχήματα της Ford έδωσαν δυναμικό παρών με μια ποικιλία μοντέλων, από το Model T το 1916 έως και τη σύγχρονη γενιά της Ford Mustang, συμπεριλαμβανομένης μιας Ford Mustang Shelby GT500SE το 2022.

Για το 2023, Η Ford επιστρέφει στο Pikes Peak με στόχο να σπάσει το ρεκόρ της διαδρομής. Το εργοστάσιο θα χρησιμοποιήσει το SuperVan 4 το οποίο θα οδηγήσει ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοχος του ρεκόρ, Ρομάν Ντουμάς. Ο Ντουμάς μεταξύ άλλων, είναι επίσης τρεις φορές νικητής στο Le Mans αλλά και κάτοχος αρκετών ρεκόρ σε πίστες με ηλεκτρικά οχήματα.

Ford

Το SuperVan 4, έχει κατασκευαστεί σε συνεργασίας των Ford Performance και STARD. Διαθέτει ένα σύστημα τετρακίνησης που τροφοδοτείται από μια υψηλής απόδοσης μπαταρία 50 kWh, ενώ το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης αποδίδει σχεδόν 2.000 ίππους και συνεργάζεται με carbon αμάξωμα, roll cage εγκεκριμένο από τη FIA και ρυθμιζόμενη αναγεννητική πέδηση.

Ford Puma

Ο Μάρκ Ράσμπρουκ, Διευθυντής της Ford Performance Motorsports, σχολίασε: «Το Pikes Peak International Hill Climb είναι σίγουρα ο ιδανικός επόμενος σταθμός για τη Ford Performance και το τέλειο μέρος για το SuperVan 4, καθώς και τα δύο έχουν μακρά ιστορία που εξάπτει τη φαντασία των φίλων των αγώνων σε όλο τον κόσμο. Και τα δύο έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου και τώρα ήρθε η ώρα να φέρουμε την τεχνολογία των ηλεκτρικών μας οχημάτων και να τη δοκιμάσουμε στο βουνό, έχοντας απέναντί μας μερικά από τα πιο εντυπωσιακά οχήματα επιδόσεων στον κόσμο».

Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!