Aναβάτης δίνει συνέντευξη και η Yamaha του πιάνει φωτιά από τη μπαταρία λιθίου! (vid)

Κώστας Παστρίμας
Aναβάτης δίνει συνέντευξη και η Yamaha του πιάνει φωτιά από τη μπαταρία λιθίου! (vid)
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης αναβάτη έπιασε φωτιά αγωνιστική μοτοσικλέτα στο γκαράζ.

Οι αγώνες μοτοσικλέτας, όπως και κάθε μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού, κρύβουν αρκετούς κινδύνους για τους αναβάτες. Πτώσεις, συγκρούσεις, ατυχήματα, highside και lowside είναι μέσα στο μενού κάθε αναβάτη, ωστόσο είναι εξαιρετικά σπάνιο το φαινόμενο να κινδυνέψει κάποιος όταν βρίσκεται στο γκαράζ της ομάδας του.

Στην Αμερική και το πρωτάθλημα MotoAmerica ωστόσο φαίνεται πως ο κίνδυνος παραμονεύει ακόμα και μέσα στο γκαράζ. Η ομάδα Westby Racing Yamaha με αναβάτη τον Μάθιου Σόλτς βρέθηκε στο γκαράζ της πίστας Buttonwillow Raceway για δοκιμές και παράλληλα είχε την ευκαιρία για μια συνέντευξη. Το σκηνικό στήθηκε μπροστά από το γκαράζ της ομάδας με τον αναβάτη εμπρός και την αγωνιστική Yamaha R1 πίσω του.

Yamaha

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το ξεκίνημα της συνέντευξης και ενώ μόλις έχει απομακρυνθεί ένας μηχανικός από τη μοτοσικλέτα ακούγεται ένας ήχος και εμφανίζοντα φλόγες μέσα από τα φέρινγκ. Αμέσως ο Σόλτς πετάγεται έξω από το γκαράζ με τη φωτιά να έχει φουντώσει για τα καλά. Ευτυχώς, οι μηχανικοί της ομάδας διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με πυροσβεστήρες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά περιορίζοντας τις ζημιές.

Yamaha

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, η φωτιά προκλήθηκε από την μπαταρία της μοτοσικλέτας. Στις αγωνιστικές μοτοσικλέτες έχει επικρατήσει οι μπαταρίες να είναι λιθίου καθώς είναι ελαφρύτερες και μικρότερες σε διαστάσεις. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο αποδείχτηκαν και αρκετά... εύφλεκτες.

Δείτε το βίντεο του ατυχήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!