Audi: Επόμενος στόχος βιωσιμότητας το νερό

Audi: Επόμενος στόχος βιωσιμότητας το νερό

Κώστας Παστρίμας
Audi: Επόμενος στόχος βιωσιμότητας το νερό
Η Audi ενισχύει τη δέσμευσή της για την αποδοτική χρήση του πόσιμου νερού.

Ακόμα ένα βήμα προς την βιώσιμη διαχείριση του νερού σε όλη την αλυσίδα παραγωγής κάνει η Audi καθώς ανακοίνωσε την ένταξή της στη Συμμαχία για τη Διαχείριση του Νερού (Alliance for Water Stewardship AWS). Στόχος είναι να μειωθεί η κατανάλωση νερού στην παραγωγή αυτοκινήτων και μέχρι το 2035 να έχει φτάσει στο 50% η χρήση οικολογικού πόσιμου νερού στην κατασκευή οχήματος.

Με αυτήν την κίνηση η Audi σκοπεύει να διεκδικήσει την πιστοποίηση AWS (Πρότυπο Διαχείρισης Νερού) στο εργοστάσιο Σαν Χοσέ Τσιάπα στο Μεξικό σε όλη την αλυσίδα παραγωγής. Μέχρι το 2035, αναμένεται ότι η οικολογικά σταθμισμένη κατανάλωση νερού ανά παραγόμενο όχημα θα μειωθεί περίπου στο μισό στις πέντε εγκαταστάσεις παραγωγής της Audi από 3,75 στα περίπου 1,75 κυβικά μέτρα.

Audi

Το καθαρό πόσιμο νερό είναι ένας από τους πιο πολύτιμους φυσικούς πόρους στον κόσμο, γι' αυτό και η Audi εντάσσει την οικονομική και αποδοτική χρήση του νερού στο περιβαλλοντικό της πρόγραμμα Mission:Zero. Επιπλέον, η εταιρεία μαζί με τους προμηθευτές της δεσμεύεται για οικονομική κατανάλωση νερού σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Audi

Ο Ντερκ Γκρός-Λόχιντ, μέλος του ΔΣ για τις Προμήθειες και την Πληροφορική της Audi, σχολίασε: «Ως κατασκευαστής, έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι διαχειριζόμαστε πολύτιμους πόρους με μεγάλη προσοχή και με βιώσιμο τρόπο σε όλη την αλυσίδα παραγωγής. Η δέσμευσή μας στο δίκτυο AWS βασίζεται στη συμμετοχή και στην πολλαπλή συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου. Ταυτόχρονα, προσφέρει και μια σημαντική πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών με άλλες εταιρείες».

Audi

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!