Ρολόι της Apple σώζει μοτοσικλετιστή (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ρολόι της Apple σώζει μοτοσικλετιστή (vid)
Απίστευτη τύχη είχε μοτοσικλετιστής στη Γιούτα όταν το smartwatch του εξέπεμψε σήμα κινδύνου μετά από πτώση.

Τα σύγχρονα έξυπνα ρολόγια έχουν εξελιχθεί σε πολύ σημαντικά «εργαλεία» στην καθημερινότητα του πολίτη. Μάλιστα πολλά από αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και στις μετακινήσεις παρέχοντας πληροφορίες και υπηρεσίες κρίσιμες για τον οδηγό αυτοκινήτου ή τον αναβάτη μοτοσικλέτας.

Μια από τις περιπτώσεις που δείχνουν το πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί ένα smartwatch μας έρχεται από την Γιούτα των ΗΠΑ. Ένας μοτοσικλετιστής βρέθηκε να οδηγεί στην περιοχή τη μοτοσικλέτα του και είχε ένα ατύχημα σε ένα ορεινό πέρασμα. Για κακή του τύχη δεν κατάφερε να αποφύγει τον μεγάλο γκρεμό στην άκρη του δρόμου και έπεσε σε βάθος 15 μέτρων.

apple

Έχοντας χάσει τις αισθήσεις του ανήμπορος να κουνηθεί λόγω εκτεταμένων τραυμάτων δεν ήταν σε θέση να καλέσει σε βοήθεια. Παρόλα αυτά, είχε την τύχη το έξυπνο ρολόι του να ενεργοποιήσει το σήμα έκτακτης ανάγκης στέλνοντας σήμα στις τοπικές αρχές (αστυνομία, πυροσβεστική). Οι συντεταγμένες του άτυχου αναβάτη έφτασαν στα χέρια της αστυνομίας η οποία δεν άργησε να εντοπίσει τον αναβάτη και να τον βοηθήσει.

apple

Παρά το γεγονός ότι τα τραύματά του ήταν εκτεταμένα, ο αναβάτης χάρη στο ρολόι του αναμένεται να αναρρώσει και να συνεχίσει τη ζωή του. Το smartwatch ήταν της Apple το οποίο διαθέτει το σύστημα Crash Detection το οποίο αναλαμβάνει να στείλει σήμα κινδύνου σε περίπτωση σύγκρουσης αυτοκινήτου. Πλέον ξέρουμε ότι το σύστημα της Apple λειτουργεί και στην περίπτωση ατυχήματος με μοτοσικλέτα.

Δείτε τη διάσωση του μοτοσικλετιστή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!