Ένας θρύλος της Lancia επιστρέφει

Κώστας Παστρίμας
Ένας θρύλος της Lancia επιστρέφει
Η Retromobile του 2023 θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει ένα από τα πιο θρυλικά αγωνιστικά όλων των εποχών.

Η Lancia συνεχίζει τις προωθητικές τις ενέργειες σε όλα τα επίπεδα θέλοντας να δημιουργήσει ένα δυναμικό «vibe» μετά την αποκαλυπτική Lancia Design Day τον περασμένο Νοέμβριο. Στο Παρίσι λοιπόν και στην κοσμοπολίτικη διοργάνωση Retromobile 2023 θα συμμετάσχει με ένα από τα πιο θρυλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα όλων των εποχών - την 037.

Στην 43η Retromobile θα κάνει την εμφάνισή του λοιπόν η Lancia 037 η οποία κατάκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 1983 και έμεινε για πάντα στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα αγωνιστικά WRC που κατασκευάστηκαν ποτέ. Την ανακατασκευή της Lancia ανέλαβε το τμήμα Heritage της Stellantis, το οποίο παρεμπίπτοντος είναι διαθέσιμο και σε ιδιώτες.

Lancia

Η Lancia Rally 037 είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο αποτελεί το τελευταίο πισωκίνητο αυτοκίνητο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, επικρατώντας απέναντι σε ισχυρότερους και με κίνηση σε όλους τους τροχούς ανταγωνιστές. Βασισμένη στη Beta Montecarlo, η Rally 037 κατασκευάστηκε σε μόλις 200 μονάδες, εκ των οποίων οι 53 χρησιμοποιήθηκαν στους αγώνες.

Lancia

Ο Λούκα Ναπολιτάνο, CEO της Lancia, δήλωσε: «Η Lancia είναι μια καινοτόμα και με πλούσια ιστορία μάρκα, η οποία στοχεύει να γίνει στην Ευρώπη μια ελκυστική και αξιοσέβαστη επιλογή στην premium κατηγορία. Με 116 χρόνια ιστορίας έχουμε δημιουργήσει μια σειρά θρύλων, όπως η Rally 037 και οι Stratos και Delta που κατέστησαν τη Lancia την πλέον επιτυχημένη μάρκα στους αγώνες ράλι. Αυτά τα δυναμικά αυτοκίνητα, μαζί με πανέμορφα μοντέλα όπως οι Flaminia και Aurelia, αποτέλεσαν την έμπνευση μας για το μέλλον της μάρκας. Χάρη στο πρόγραμμα “Lancia Classiche” του τμήματος Heritage της Stellantis μπορούμε να είμαστε σίγουροι και περήφανοι για τη διατήρηση της αυθεντικότητας της ιστορίας μας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!