Η BMW φέρνει το Digital Key σε όλα τα νέα της μοντέλα

Η BMW φέρνει το Digital Key σε όλα τα νέα της μοντέλα

Κώστας Παστρίμας
Η BMW φέρνει το Digital Key σε όλα τα νέα της μοντέλα
Η τελευταία αναβάθμιση λογισμικού της BMW εισείγαγε το σύστημα Ψηφιακού Κλειδιού σε 4,7 εκατομμύρια οχήματα.

Η BMW είχε ανακοινώσει στα τέλη του 2022 ότι θα προχωρήσει σε μια πολύ σημαντική αναβάθμιση λογισμικού η οποία αφορά εκατομμύρια οχήματά της. Το νέο σύστημα αφορά το υπάρχον λογισμικό σύστημα BMW iDrive Operating System 7 και 8 το οποίο υπάρχει από το 2019 στα μοντέλα της γερμανικής μάρκας και πλέον θα αποκτήσει περισσότερες εφαρμογές και δυνατότητες που ξεπερνούν τη φαντασία του οδηγού.

Μια από τις βασικές λειτουργίες που συμπεριλαμβάνονται στο νέο λογισμικό είναι το Ψηφιακό Κλειδί. Πρόκειται για σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται για πρώτη φορά το BMW Digital Key του οχήματός τους μεταξύ των smartphone Apple iPhone και Android. Τα Ψηφιακά Κλειδιά είναι επίσης ευκολότερο να ενεργοποιηθούν στο όχημα, ενώ μπορούν να διαμοιράζονται απευθείας στο όχημα εισάγοντας έναν κωδικό ενεργοποίησης.

BMW

Ανάμεσα στις νέες υπηρεσίες θα βρει ο οδηγός του μοντέλου BMW του τον απομακρυσμένο έλεγχο στάθμευσης ο οποίος επιτρέπει στους πελάτες να εκτελούν ελιγμούς στάθμευσης με τηλεχειρισμό εκτός του οχήματος χρησιμοποιώντας την εφαρμογή My BMW App. Παράλληλα, οι πελάτες μπορούν επίσης να παρκάρουν το όχημά τους προς τα εμπρός ή προς τα πίσω σε ακτίνα έξι μέτρων, τόσο κατά μήκος όσο και πλαγίως.

BMW

Ορισμένα μοντέλα όπως οι BMW iX, οι BMW Active Tourer και οι BMW X1 περιλαμβάνουν ένα νέο σύστημα υποβοήθηση διεύθυνσης όταν κάνουν όπισθεν με συνδεδεμένο τρέιλερ, ενώ η BMW Σειρά 7 αποκτά το νέο My Mode «Digital Art» μετά την απομακρυσμένη αναβάθμιση λογισμικού. Όσο για το ηλεκτρικό BMW iX, οι πελάτες μπορούν να σταματούν τη φόρτιση και να απασφαλίζουν το καλώδιο φόρτισης μέσω του My BMW App.

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!