Οι πρώτες Ducati V21L είναι έτοιμες (vid)

Κώστας Παστρίμας
Οι πρώτες Ducati V21L είναι έτοιμες (vid)
Η Ducati ξεκίνησε τη διαδικασία παραγωγής των αγωνιστικών ηλεκτρικών μοτοσικλετών για το πρωτάθλημα MotoE του 2023.

Η Ducati το 2023 θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής αγωνιστικών μοτοσικλετών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα ακολουθεί το MotoGP και πραγματοποιείται αποκλειστικά με ηλεκτρικές πρωτότυπες μοτοσικλέτες. Μέχρι τώρα η Energica ήταν εκείνη η οποία προμήθευε το πρωτάθλημα με μοτοσικλέτας αλλά από το 2023 η Ducati παίρνει τη σκυτάλη.

Στο εργοστάσιο της Μπολόνια δουλεύουν εντατικά για να έχουν έτοιμες τις μοτοσικλέτες και η παραγωγής τους έχει ξεκινήσει δυναμικά. Στόχος είναι τα 23 πρώτα πρωτότυπα να είναι έτοιμα μέχρι το μέσο Φεβρουαρίου προκειμένου στις πρώτες δοκιμές του Μαρτίου στην πίστα τις Jerez να τις παραλάβουν οι αγωνιστικές ομάδες της MotoE.

Ducati

Έχει προγραμματιστεί ακόμα ένα τεστ στις αρχές Απριλίου στην πίστα της Βαρκελώνης πριν την έναρξη του πρωταθλήματος τον Μάιο στην πίστα του Le Mans της Γαλλίας, παράλληλα με το Grand Prix του MotoGP. Για τις ανάγκες της δημιουργίας της μοτοσικλέτας επιστρατεύτηκε όλη η ομάδα εξέλιξης της μοτοσικλέτας η οποία συνεργάστηκε με το Ducati Corse και την ομάδα του MotoGP για να κατασκευαστεί τελικά η V21L.

Ducati

Οι πρώτες δοκιμές της μοτοσικλέτας έχουν γίνει και οι επιδόσεις δείχνουν πολλά υποσχόμενες με την Ducati να έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά το βάρος και να διατηρήσει την εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά που μας έχει συνηθίσει στα αγωνιστικά της μοντέλα. Ο CEO της Ducati, Claudio Domenicali, σχολίασε: «Η εκκίνηση της παραγωγής της Ducati MotoE είναι ιστορική στιγμή για την εταιρεία, η οποία με αυτό το σχέδιο εξετάζει τις τεχνολογίες του μέλλοντος στον κόσμο της μοτοσικλέτας. Είναι σημαντικός τομέας πειραματισμού στον οποίο επενδύουμε για να έχουμε τεχνογνωσία και να είμαστε έτοιμοι όταν η τεχνολογία στις μπαταρίες μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε εντυπωσιακές μοτοσικλέτες με βάρος, απόδοση και αυτονομία αντάξια των μοντέλων της Ducati».

Βίντεο του πρώτου τεστ της Ducati MotoE.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!