WRC 2023: Τρία μεγαθήρια για ένα θρόνο

Στάθης Κοκκορόγιαννης
WRC 2023: Τρία μεγαθήρια για ένα θρόνο
To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ είναι έτοιμο για μία ακόμη συναρπαστική σεζόν, με τους τρεις κατασκευαστές που παίρνουν μέρος να κυνηγούν την απόλυτη δόξα.

Η νέα χρονιά του WRC είναι προ των πυλών, με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο να βρίσκεται λίγα 24ωρα μακριά. Τα πληρώματα είναι έτοιμα για μία νέα πρόκληση στα θηριώδη Rally1 αγωνιστικά αυτοκίνητα που θα αγωνιστούν σε όλες τις συνθήκες.

Άπαντες ξεκινούν σχεδόν από το μηδέν το 2023, με αρκετές αλλαγές να έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Νέα πρόσωπα, μετακινήσεις οδηγών και ένα ταξίδι στο άγνωστο μας προϊδεάζουν για μία συναρπαστική χρονιά.

Ας δούμε όμως τις ομάδες και τους συμμετέχοντες της φετινής χρονιάς του WRC.

Toyota Gazoo Racing

H ιαπωνική φίρμα θα αγωνιστεί με τέσσερις εργοστασιακές συμμετοχές και μία ιδιωτική το 2023. Ο πρωταθλητής Κάλε Ροβάνπερα με το συνοδηγό του Γιόνε Χάλτουνεν θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους και για πρώτη φορά στα χρονιά, ο πρωταθλητής δεν θα έχει τον αριθμό 1. Ο Έλφιν Έβανς με τον Σκοτ Μάρτιν, θέλουν μία καλύτερη σεζόν από το 2022 και θα θέσουν υποψηφιότητα για το πρωτάθλημα οδηγών.

Toyota Gazoo Racing

Ο πολυπρωταθλητής του WRC, Σεμπαστιέν Οζιέ, με συνοδηγό τον Βινσάν Λαντέ θα συμμετάσχουν σε συγκεκριμένα ράλλυ, ενώ την Ιαπωνία θα εκπροσωπήσει ο Τακαμότο Κατσούτα, με συνοδηγό τον Άαρον Τζόνστον. Τα δύο πληρώματα θα μοιραστούν το 3ο GR Yaris Rally1.

Με ένα ιδιωτικό Yaris Hybrid θα συμμετάσχει ο Λορένζο Μπερτέλι, μαζί με τον Σιμόνε Σκατόλιν.

Hyundai Shell Mobis

Με ανανεωμένο οδηγικό lineup η Hyundai θα επιχειρήσει να επιστρέψει στην κορυφή του WRC το 2023. Ο Τιερί Νεβίλ μαζί με τον Μάρτιν Βινταέγκε θα ηγηθούν της προσπάθειας των Κορεατών, ενώ νέοι στην ομάδα είναι οι Κρεγκ Μπριν με συνοδηγό τον Τζέιμς Φάλτον και Εσαπέκα Λάπι, με συνοδηγό τον Γιάνε Φερμ.

Hyundai Motorsport

Ο Ντάνι Σόρδο για μία ακόμη χρονιά δεν θα έχει πλήρη εμπλοκή στο πρόγραμμα της Hyundai στο WRC, όμως θα παλέψει για νίκες και πολύτιμους βαθμούς στα ράλλυ που θα λάβει μέρος.

M-Sport Ford

Η M-Sport Ford είναι δίχως αμφιβολία μία από τις πιο συναρπαστικές ομάδες να εστιάσει κάποιος στο φετινό πρωτάθλημα. Η μετακίνηση του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2020, ΌτΤάνακ, φέρνει νέο αέρα στην ομάδα του Μάλκολμ Ουίλσον, ο οποίος έχει δηλώσει πως θέλει να δει τον Εσθονό να παλεύει για τον τίτλο.

M-Sport

Teammate του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν θα είναι ο Πιέρ-Λουί Λουμπέ, ο οποίος μαζί με τον Νικολά Ζιλσού θέλουν να «κλέψουν» την παράσταση στο 2023. Ο θρύλος του WRC, Σεμπαστιέν Λεμπ, δεν θα έχει πλήρη εμπλοκή στο πρωτάθλημα, όμως αναμένεται τρέξει σε συγκεκριμένο αριθμό ράλλυ μαζί με την Ιζαμπέλ Γκαλμίς, αν και τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης θα συμμετάσχει και φέτος στο WRC στη μεγάλη κατηγορία, με τον Έλληνα οδηγό να έχει για συνοδηγό τον Φρέντερικ Μικλότ.

Το απαιτητικό πρόγραμμα

Το πρωτάθλημα του WRC ξεκινά στις 19 Ιανουαρίου με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο και θα μεταφερθεί τρεις εβδομάδες μετά στη Σουηδία για έναν ακόμη αγώνα στο χιόνι.

Ακολουθεί ο αγώνας στο Μεξικό τον Μάρτιο κι έπειτα το πρωτάθλημα θα κάνει μια μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία στην Ευρώπη σε διάστημα τριών μηνών σε Κροατία, Πορτογαλία και Ιταλία.

WRC 2023

Τον Ιούνιο θα δούμε το Ράλλυ Σαφάρι-Κένυα να διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, πριν το πρωτάθλημα επιστρέψει στην Ευρώπη για δύο ακόμη αγώνες. Αρχικά έχουμε το Ράλλυ Φινλανδίας τον Αύγουστο, τον τελευταίο αγώνα του καλοκαιριού.

Ο 10ος αγώνας του WRC για το 2023 δεν είναι άλλος από το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και πάλι μήνα Σεπτέμβριο από τις 7 έως τις 10 του μήνα. Δύο Ράλλυ θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο σε Χιλή και Κεντρική Ευρώπη, ενώ το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με το Ράλλυ Ιαπωνίας στις 16-19 Νοεμβρίου.

WRC

Ευελπιστούμε να έχουμε μία ακόμη τρομερή σεζόν, με μάχες που θα κρατήσουν ζωντανό το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!