Formula E: Νίκη Ντένις στη νέα εποχή του ηλεκτρικού πρωταθλήματος (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula E: Νίκη Ντένις στη νέα εποχή του ηλεκτρικού πρωταθλήματος (vid)
O οδηγός της Avalanche Andretti Formula E επικράτησε στο ePrix του Μεξικού με το οποίο άνοιξε η αυλαία της νέας σεζόν.

Ενώ χτυπάει πεισματικά την πόρτα της Formula 1, η Andretti ξεκίνησε με νίκη τη σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων, τη Formula E.

H αμερικανική ομάδα επιβλήθηκε με μπροστάρη τον Τζέικ Ντένις, στον πρώτο αγώνα του νέου κεφαλαίου του σπορ, με τα τρίτης γενιάς μονοθέσια, που ομολογουμένως πρόσφεραν άφθονο θέαμα.

O αγώνας

Ο πολύπειρος Λούκας ντι Γκράσι ήταν στην pole position στην πρώτη του εμφάνιση ως οδηγός της Mahindra Racing, κράτησε τα ηνία στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά όχι για πολύ. Στον δωδέκατο γύρο ο Ντένις που είχε εκκινήσει δεύτερος, έκανε το καθοριστικό προσπέρασμα και δεν κοίταξε ξανά πίσω.

Παρότι είχαμε τρεις περιόδους αυτοκινήτου ασφαλείας, ο Βρετανός όχι απλά κρατούσε την πρώτη θέση αλλά διαρκώς άνοιγε τη διαφορά του, η οποία στο πέσιμο της καρό σημαίας ήταν στα επτά δευτερόλεπτα.

Πίσω του όμως δεν ήταν ο ντι Γκράσι αλλά ο εκπληκτικός Πασκάλ Βερλάιν που παρότι εκκίνησε μόλις έκτος, αναρριχήθηκε στην κατάταξη και τελικά πήρε τη δεύτερη θέση για την TAG Heuer Porsche Formula E Team.

Ο ντι Γκράσι που στο δεύτερο μισό του αγώνα έπαιζε συνέχεια άμυνα, κατάφερε να κρατηθεί στις θέσεις του βάθρου. Ο Βραζιλιάνος επωφελήθηκε από τη μεγάλη μάχη που εκτυλίχθηκε πίσω του, επιτρέποντάς του να πάρει ανάσες. Λόγω αυτής, ο Τζακ Χιούζ της NEOM McLaren έπαψε να τον απειλεί και αντίθετα προσπάθησε με τη σειρά, μάταια, να αμυνθεί του Αντρέ Λότερερ της Avalanche Andretti, η οποία ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν με τους οδηγούς της στις θέσεις 1 και 4.

Πίσω από τον rookie Χιούζ ήταν δύο πρώην πρωταθλητές, ο Σεμπαστιέν Μπουέμι που φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα της Envision Racing και ο Αντόνιο Φίλιξ ντα Κόστα της Porsche.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Μιτς Έβανς της Jaguar TCS Racing, ο Νικ Κάσιντι της Envision Racing και ο πρωταθλητής Στόφελ Φαντούρν που είχε μέτρια πρώτη εμφάνιση με τη DS Penske.

Η τελική κατάταξη

Formula E 2023 Μεξικό

Formula E 2023 Μεξικό

O επόμενος σταθμός

Στη συνέχεια η Formula E κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι αλλά όχι με κάποια ευρωπαϊκή χώρα ως προορισμό. Ο επόμενος σταθμός για τη σεζόν είναι η Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα η Ντιρίγια.

Στους δρόμους της θα πραγματοποιηθούν ο δεύτερος και ο τρίτος γύρος του 2023, στις 27 και 28 Ιανουαρίου αντίστοιχα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!