Ράλλυ Ντακάρ: Ο Λεμπ συνέχισε το σερί, χαμός στις μοτοσικλέτες (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ράλλυ Ντακάρ: Ο Λεμπ συνέχισε το σερί, χαμός στις μοτοσικλέτες (vid)
O Αλσατός κέρδισε άλλη μία ειδική διαδρομή, την ώρα που ο Νάσερ Αλ-Ατίγια εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι στη γενική κατάταξη.

Η ενδέκατη ειδική διαδρομή του 45ου Ράλλυ Ντακάρ επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά το συγκλονιστικό χαρακτήρα της απόλυτης δοκιμασίας για ανθρώπους και μηχανές. Ήταν η πρώτη εκ των δύο μαραθωνίων ΕΔ, στην καρδιά της απεραντοσύνης της ερήμου.

Κι εκεί είδαμε τον Σεμπαστιέν Λεμπ να ροκανίζει λίγη ακόμα από την διαφορά στα αυτοκίνητα, στις μοτοσυκλέτες να έρχονται πάλι όλα τούμπα, στα T3 η πρωτιά να αλλάζει χέρια, στα T4 όλα είναι ανοιχτά, στα φορτηγά έχουμε μάχη στα δευτερόλεπτα και μόνο στις γουρούνες το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Αυτοκίνητα

Ο Σεμπαστιέν Λεμπ (Bahrain Raid Xtreme) ήταν ταχύτερος για ξανά, για πέμπτη φορά σε έντεκα ειδικές διαδρομές. Πράγμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι πως θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχε ξεκινήσει τόσο στραβά τον αγώνα. Πίσω του πλασαρίστηκε ένας ακόμα «Κυνηγός», με τον Γκιρλέν Σισερί της GCK Motorsport και ο Ματίας Έκστρομ με το μοναδικό Audi RS Q e-tron E2 που έχει μείνει στη μάχη.

Όσο για την κορυφή, είναι ρεζερβέ για τον Νάσερ Αλ-Ατίγια παραμένει πολύ μακριά. Ο Καταριανός που αγωνίζεται με το Toyota Hilux της Gazoo Racing, αποφεύγει τα ρίσκα, ήταν πέμπτος σήμερα και διατηρεί συνολικό προβάδισμα 81 λεπτών.

Δεύτερος είναι ο Λούκας Μοράες με το Hulix της Overdrive Racing αλλά πλέον ο Loeb είναι μόλις 9 λεπτά μακριά.

Μοτοσικλέτες

Τρίτη νίκη για τον Λουτσιάνο Μπεναβίντες της Husqvarna, με τον Ντάνιελ Σάντερς της Red Bul GasGas και τον Τόμπι Πράις της Red Bull KTM να ακολουθούν, σε μία ημέρα όπου μόλις έξι λεπτά χώριζαν τους εννέα πρώτους! Και εννέα λεπτά τους πρώτους 17!

Στη γενική κατάταξη έχουμε νέα αλλαγή δεδομένων, αφού αυτή τη φορά ήταν ο Κέβιν Μπεναβίντες της Red Bull KTM που είχε κακή μέρα, με αποτέλεσμα να πέσει τρίτος. Και είναι ο Σκάιλερ Χόουζ της Husqvarna και ο Αυστραλός Πράις που πέρασαν ξανά στο 1-2.

Την τριάδα χωρίζουν μόλις 2 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα, με το συναρπαστικό ντέρμπι να συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον!

T3-T4-Quad

Στα Lightweight Prototypes (T3) ταχύτερος όλων ήταν ο Πορτογάλος Ρικάρντο Πορέμ, σε μία ημέρα όπου η X-Raid Yamaha Supported Team έκανε το 1-2-3. Όμως τα μεγαλύτερα χαμόγελα ήταν στη Red Bull Off-Road Junior Team.

Τα μηχανικά προβλήματα στο OT3 της GRally Team, στέρησαν μιάμιση ώρα στον Βέλγο Γκιγιόμ ντε Μεβιού και τον έριξαν τρίτο γενικής, επιτρέποντας στους Όστιν Τζόουνς και Σεθ Κιντέρο να κάνουν πλέον το 1-2!

Στα T4 ο πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης, Ρόκας Μπατσιούσκα της Red Bull Can-Am, ήταν και ο ταχύτερος της ημέρας. Έτσι άνοιξε λίγο τη διαφορά του από τον Ερίκ Γκοκζάλ της EnergyLandia Rally Team, στα 237 δευτερόλεπτα.

Όσο για τις «γουρούνες», είχαμε το γνώριμο μοτίβο. Διαφορετικός νικητής, όπως κι χθές ο Βραζιλιάνος Μαρσέλο Μεδέιρος της Taguatur Racing Team, ίδιο αφεντικό. O Αλεξάντρ Ζιρού της Yamaha Racing – SMX ήταν πέμτος, όμως ο Γάλλος παραμένει το ακλόνητο φαβορί, αφού είναι 80 λεπτά μπροστά!

Φορτηγά

Στην κατηγορία βαρέων-βαρών έχουμε συναρπαστική μάχη ανάμεσα σε δύο πληρώματα της Team De Rooy Iveco. Ο Ολλανδός Μάρτιν Φαν ντεν Μπρίνκ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και με διαφορά, με αποτέλεσμα να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον συμπατριώτη του, Γιάνους Φαν Κάστερεν, που ήταν μόλις τέταρτος και 21 λεπτά πιο αργός.

Πλέον, τους χωρίζουν μόλις 72 δευτερόλεπτα, με τον τρίτο, Τσέχο Μάρτιν Ματσίκ της MM Technology, να είναι άλλα 45 λεπτά πιο πίσω.

Η επόμενη ημέρα

H δωδέκατη ειδική διαδρομή απλώνεται επίσης στο αχανές Empty Quarter. Τα πληρώματα καλούνται να καλύψουν συνολικά 375 χιλιόμετρα, με 185 εξ αυτών να είναι χρονομετρημένα, στη δεύτερη μαραθώνια ειδική του φετινού Ράλλυ Ντακάρ.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Κώστα Παστρίμα να συνομιλεί με τον Βασίλη Ορφανό, ο οποίος εξηγεί τις προκλήσεις του δυσκολότερου αγώνα στον πλανήτη!

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!