Η BMW ετοιμάζει το F900R Cup για το 2023 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η BMW ετοιμάζει το F900R Cup για το 2023 (vid)
Η BMW ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ενιαίου πρωταθλήματος με το naked μοντέλο της F900R.

Η BMW είναι από τις περίεργες περιπτώσεις στον κόσμο των αγώνων. Ενώ στο DNA της βρίσκει κανείς έντονο το αγωνιστικό «μέταλλο» έχει ακολουθήσει μια αποστασιοποιημένη στάση σε όλες τις μορφές αγώνων μοτοσικλέτας. Δεν συμμετέχει στο κορυφαίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, έχει μια επιδερμική σχέση με το WSBK, ενώ μέσω ιδιωτών παίρνει μέρος σε τοπικά πρωταθλήματα Superbike και Road Racing.

Παρά την συγκεκριμένη στάση της δεν σταματάει να έχει παρουσία στις πίστες και να παίρνει πρωτοβουλίες, όπως η νέα της εμπλοκή στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike. Η BMW Motorrad λοιπόν αποφάσισε σε συνεργασία με το BSB να δημιουργήσει ένα νέο ενιαίο πρωτάθλημα το οποίο θα ακολουθεί το πρωτάθλημα της Βρετανίας. Η μοτοσικλέτα που επιλέχθηκε για τον θεσμό είναι η F900R η οποία θα προσφέρεται με αγωνιστικό κιτ από την BMW στους συμμετέχοντες.

BMW

Η BMW Motorrad έχει επέμβει σε αρκετά σημεία της μοτοσικλέτας, με πρώτο και σημαντικότερο τις αναρτήσεις. Οι νορμάλ αναρτήσεις έχουν αντικατασταθεί με σύστημα της K-Tech για καλύτερη λειτουργία σε πίστες όπως το Silverstone και το Brands Hatch. Η εξάτμιση είναι αγωνιστικού τύπου με την ιπποδύναμη να έχει παραμείνει στους 105 ίππους, ενώ τα ελαστικά θα είναι της Pirelli.

BMW

Στο κιτ του F900R Cup περιλαμβάνεται επίσης πλαστική μάσκα στη θέση του προβολέα, μικρή ζελατίνα για κάλυψη από τον αέρα, κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη, μανιτάρια προστασίας και καρίνα στο κάτω μέρος του κινητήρα. Για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά σε κάθε αγωνιστικό διήμερο ο αναβάτης θα έχει στη διάθεσή του δύο σετ ελαστικών, ενώ η τιμή απόκτησης της μοτοσικλέτας μαζί με το αγωνιστικό κιτ είναι στις 13.600 ευρώ. Το F900R Cup θα ξεκινήσει τον Απρίλιο από την πίστα του Silverstone.

Promo του F900 Cup.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!