Formula 1: Η FIA συνεχίζει να επενδύει στη βελτίωση της Διεύθυνσης Αγώνων

Formula 1: Η FIA συνεχίζει να επενδύει στη βελτίωση της Διεύθυνσης Αγώνων
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού συνεχίζει την έρευνά με στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης των αγώνων της F1.

Ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ συνεχίζει την προσπάθεια να βελτιωθεί ο ρόλος της Διεύθυνσης Αγώνα και των αγωνοδικών στους αγώνες της Formula 1. Έπειτα από τα συμβάντα του Άμπου Ντάμπι του 2021, η παγκόσμια ομοσπονδία άλλαξε τη δομή της διαχείρισης των Grand Prix. Όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, οι αλλαγές δεν ήταν αρκετές, με τις ομάδες να έχουν σε πολλές περιπτώσεις παράπονα από τη Διεύθυνση Αγώνα ενώ αντίστοιχα, οι οδηγοί να γκρινιάζουν για τους αγωνοδίκες. Αυτό έχει οδηγήσει την FIA στην αναζήτηση λύσεων, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση, ώστε να υπάρχει περισσότερη διαφάνεια και λειτουργικότητα στο σύστημά της.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Άμπου Ντάμπι του 2022, ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, μίλησε για τις εργασίες της παγκόσμιας ομοσπονδίας και την επιρροή που έχει από την… Premier League.

«Ειλικρινά, εμπιστεύομαι αρκετά την τωρινή Διεύθυνση Αγώνων και τους αγωνοδίκες. Έχουμε φέρει δύο ανθρώπους από την Premier League και στο πρωτάθλημά τους επενδύουν 25 εκατομμύρια λίρες ώστε να βελτιώσουν τη διαιτησία. Είναι κάτι ανάλογο με τους αγωνοδίκες που έχουμε. Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στον τομέα των μονοθεσίων. Θα αλλάξουμε και πάλι τη δομή μας. Δεν θα διώξουμε κάποιον αλλά θα φέρουμε επιπλέον κόσμο για υποστήριξη. Το 2023 έχουμε 24 Grand Prix και 6 Αγώνες Σπριντ. Όταν συνομιλώ με διάφορους διαχειριστές, έχουμε συνομιλίες για ανθρώπινα λάθη που είναι αποτέλεσμα άγχους και κούρασης λόγω φόρτου εργασίας. Η διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει είναι σε ισχύ και η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί σύντομα. Ελπίζω με το ξεκίνημα του νέου έτους να έχουμε νέα. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την προσπάθεια αυτή», ανέφερε ο Σουλαγέμ.

Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ

Πρόσφατα η Premier League ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα βελτίωσης της διαιτησίας το οποίο θα κοστίσει 30 εκατομμύρια ευρώ. Το παράδειγμα αυτό ακολουθεί και η FIA, καθώς εκτός από το ποδόσφαιρο, παίρνει έμπνευση και από το ράγκμπι.

Στο 2022 η Formula 1 είχε τους Νιλς Βίτιχ και Εντουάρντο Φρέιτας για Διευθυντές Αγώνων. Το 2023 ο ο πρώτος αναμένεται να συνεχίσει στο ρόλο αυτό, ενώ ο δεύτερος θα επικεντρωθεί πλήρως στον αντίστοιχο ρόλο που έχει στο WEC, το ELMS, το AsLMS και το Le Mans Cup.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!