Alfa Romeo και Moto Guzzi ενώνουν τις δυνάμεις τους

Κώστας Παστρίμας
Alfa Romeo και Moto Guzzi ενώνουν τις δυνάμεις τους
Γερμανός «καλλιτέχνης» αναβιώνει την Moto Guzzi SP1000 αντλώντας έμπνευση από την Alfa Romeo GTA 1300 Stradale

Μπορεί η Alfa Romeo και η Moto Guzzi να είναι εικονικές ιταλικές μάρκες κατασκευής οχημάτων, ωστόσο χρειάστηκε να επέμβει ένας Γερμανός για να αναβιώσει δύο θρυλικά μοντέλα. Η εταιρεία βελτίωσης Kafeemaschine με έδρα το Αμβούργο αρχικά ανάλαβε να πάρει στα χέρια της μια Alfa Romeo GTA 1300 Stradale και να την ανακατασκευάσει δίνοντάς της μια εκπληκτική μίνιμαλ αισθητική. Το αυτοκίνητο ονομάστηκε KM37 GTA και χρησιμοποιήθηκε πάνω του το χρώμα Biancospino με πολλές χρωμιωμένες λεπτομέρειες.

Moto Guzzi

Η Alfa Romeo της Kafeemaschine φαίνεται άρεσε πολύ στους Γερμανούς μηχανικούς οι οποίοι αποφάσισαν να εφαρμόσουν τη σχεδιαστική της δομή πάνω σε μια παλιά μοτοσικλέτα της Moto Guzzi. Το μοντέλο που ήρθε στα χέρια τους ήταν ένα SP1000 του 1981 το οποίο βάφτηκε προσεκτικά λευκό. Στο εμπρός μέρος του ρεζερβουάρ εφαρμόστηκε το έντονο πράσινο χρώμα, ενώ το σήμα με το γνωστό φίδι της Alfa Romeo τοποθετήθηκε στα πλευρικά του ρεζερβουάρ.

Moto Guzzi

Εκτός από το εικαστικό κομμάτι οι μηχανικοί αποφάσισαν να επέμβουν και στο τεχνικό κομμάτι μειώνοντας αρχικά το βάρος της μοτοσικλέτας με τη χρήση ανθρακονημάτων και κέβλαρ. Ο κινητήρας είναι αναβαθμισμένος με καινούριους εκκεντροφόρους, νέο σύστημα τροφοδοσίας της Dell'Orto, νέο κιβώτιο ταχυτήτων. Όλα αυτά έχουν ανεβάσει την ισχύ στους 82 ίππους δίνοντας μια δεύτερη ζωή στο μοντέλο.

Moto Guzzi

Πολύ όμορφη λεπτομέρεια της μοτοσικλέτας είναι το όργανο της Chronoclassic, ενώ ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Άλεξ Βούντε σχεδίασε τον διακόπτη στο τιμόνι, την πλάκα στήριξης και τα κλιπόν. Η μοτοσικλέτα βρίσκεται στη Βοστόνη της Αμερικής και σε λίγο καιρό θα μπορεί κάποιος να προχωρήσει στην παραγγελία της μοτοσικλέτας. Η τιμή της παραμένει άγνωστη.

Moto Guzzi

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!