Αττική Οδός: Διόδια 2,5 ευρώ με το νέο διαγωνισμό

Αττική Οδός: Διόδια 2,5 ευρώ με το νέο διαγωνισμό
Ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι οι δεσμευτικές προσφορές για τη νέα 25ετή σύμβαση της Αττικής Οδού πρέπει να γίνουν με τιμή διέλευσης τα 2,5 ευρώ.

Χαμηλότερη τιμή διέλευσης για τα αυτοκίνητα στην Αττική Οδό προβλέπει ο διαγωνισμός για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης του αστικού αυτοκινητοδρόμου. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων πρέπει να γίνουν λαμβάνοντας υπόψη διόδια 2,5 ευρώ ανά διέλευση.

Παράλληλα ο κ. Καραμανλής έθεσε τέλος στη συζήτηση για κλιμακωτά διόδια, κάνοντας λόγο για «ανεδαφικές απόψεις χωρίς να υπάρχει συγκοινωνιακή μελέτη». Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή η τιμή διέλευσης για τα αυτοκίνητα είναι 2,8 ευρώ. Η παρούσα σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού λήγει το φθινόπωρο του 2024.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών:

«Από σήμερα ο διαγωνισμός για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού μπήκε στη δεύτερη φάση του. Κατόπιν της τελικής απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν λαμβάνοντας υπόψη διόδια 2,50 ευρώ ανά διέλευση, ενώ με βάση την τρέχουσα σύμβαση, που εκπνέει τον Οκτώβριο του 2024, προβλέπονται διόδια 2,80 ευρώ. Η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στη νέα σύμβαση, όχι μόνο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης του κόστους διαβίωσης, αλλά κλείνει κι ένα κύκλο ανεδαφικών απόψεων περί κλιμακωτών διοδίων, χωρίς να υπάρχει συγκοινωνιακή μελέτη».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!