Παρουσιάστηκε η Yamaha Tracer 9 GT+ με σύστημα ACC (vid)

Κώστας Παστρίμας
Παρουσιάστηκε η Yamaha Tracer 9 GT+ με σύστημα ACC (vid)
Για πρώτη φορά η Yamaha τοποθετεί σύστημα ραντάρ σε μοτοσικλέτα της και το κάνει στην ανανεωμένη Tracer 9 GT+.

Η Yamaha είναι ο πέμπτος κατά σειρά μεγάλος κατασκευαστής μοτοσικλέτας που τοποθετεί σύστημα Adaptive Cruise Control σε κάποιο από τα μοντέλα της. Η νέα Tracer 9 GT+ παρουσιάστηκε στο Μιλάνο, κατά τη διάρκεια της έκθεσης EICMA 2022 και αμέσως τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της κυρίως χάρη στον προηγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό της μοτοσικλέτας.

Κυρίαρχο στοιχείο της νέας Tracer είναι φυσικά το σύστημα ραντάρ το οποίο έχουμε δει ήδη σε μοντέλα της Ducati, της BMW, της KTM και της Kawasaki. Ο εξοπλισμός είναι τοποθετημένος στο εμπρός μέρος, ανάμεσα στους δύο προβολείς και παρέχει σύστημα αυτόματης ρύθμισης ταχύτητας ταξιδιού (Adaptive Cruise Control), σύστημα ενοποιημένης πέδησης συνδεδεμένο με ραντάρ υποβοήθηση της οδήγησης με έλεγχο της ταχύτητας στις στροφές.

Yamaha

Μέσω του συστήματος ραντάρ η νέα Tracer είναι σε θέση να ρυθμίσει αυτόματα την ταχύτητα ταξιδιού, μειώνοντας και αυξάνοντας την ταχύτητα ανάλογα με την κίνηση στο δρόμο. Μπορεί να επέμβει στο φρενάρισμα της μοτοσικλέτας αν εντοπίσει κίνδυνο εμπρός, ενώ προσαρμόζει την ταχύτητα στη διαδικασία στριψίματος στις στροφές.

Yamaha

Το ACC είναι συνδεδεμένο και με το σύστημα ABS της μοτοσικλέτας. Η μοτοσικλέτα έχει ευαισθησία στις κλίσεις και υποβοηθάει την πέδηση όπου κρίνει απαραίτητο. Τα νέα συστήματα της Tracer ελέγχονται και ρυθμίζονται από την καινούρια οθόνη TFT 7 ιντσών η οποία έχει τρία διαφορετικά γραφικά στυλ να επιλέξει ο αναβάτης. Έχει ενσωματωμένο σύστημα συνδεσιμότητας με smartphone και εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης της Garmin.

Yamaha

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός τρικύλινδρος 898 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 119 ίππους. Νέο είναι το σύστημα quickshifter 3ης γενιάς, ενώ οι αναρτήσεις είναι ημιενεργητικές της KYB και ρυθμίζονται ηλεκτρονικά. Η μοτοσικλέτα επίσης διαθέτει πολλαπλές επιλογές οδήγησης, άνετη σέλα comfort και πλήρες πακέτο GT με βαλίτσες και ρυθμιζόμενη ζελατίνα.

Βίντεο του νέου Tracer 9 GT+.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!