Formula 1, Λεκλέρ: «Περίμενα τη βροχή που δεν ήρθε» (vid)

Formula 1, Λεκλέρ: «Περίμενα τη βροχή που δεν ήρθε» (vid)
Άκρως απογοητευμένος ο οδηγός της Scuderia Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, με το αποτέλεσμα των κατατακτήριων δοκιμών της F1 στο Σάο Πάολο.

Στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βραζιλίας πρωταγωνιστής-έκπληξη αποδείχθηκε ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas. Το μερίδιό της από τη δημοσιότητα -όχι απαραίτητα θετιική- διεκδίκσησε όμως και η Ferrari έβαλε στον Λεκλέρ τα ενδιάμεσα ελαστικά στο ξεκίνημα του Q3, με τη βροχή να μην έχει ξεκινήσει ακόμα.

Όταν κατάλαβαν το λάθος τους και ο Μονεγάσκος μπήκε για φρέσκο σετ σλικ ελαστικών, η βροχή έπεφτε πλέον με μεγάλη ένταση στο Ιντερλάγος. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τζορτζ Ράσελ είχε έξοδο στη στροφή 4 και προκάλεσε την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας.

Μετά το τέλος του Q3 ο Λεκλέρ δεν έκρυψε τα συναισθήματά του σε δηλώσεις του στο Sky Sports.«Θα μιλήσω με την ομάδα για το τι έγινε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε το τι μπορούμε να κάνουμε μελλοντικά σε αυτές τις μεικτές συνθήκες. Αλλά είμαι τρομερά απογοητευμένος. Περίμενα τη βροχή στο Q3 που δεν ήρθε εγκαίρως. Είχαμε το ρυθμό, αλλά… Αποδέχθηκα την απόφαση να δοκιμάσουμε τα ενδιάμεσα ελαστικά και μετά απλά περίμενα τη βροχή. Έχουμε ακόμα ένα καλό μονοθέσιο, πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό και προφανώς να τα κάνουμε όλα σωστά το υπόλοιπο τριήμερο».

Ο Λεκλέρ θα εκκινήσει από τη 10η θέση τον Αγώνα Σπριντ, ενώ ο teammate του, Κάρλος Σάινθ θα βρίσκεται 5ος στη σχάρα της εκκίνησης. Το μόνο κάπως θετικό για τον Μονεγάσκο της Ferrari ήταν ότι στο μοναδικό του γύρο στο Q3, είχε πίσω του τον Σέρχιο Πέρεζ με σλικ ελαστικά και του κατέστρεψε την προσπάθεια. Ο Μεξικανός δεν μπόρεσε να τον προσπεράσει και θα εκκινήσει 9ος τον Αγώνα Σπριντ.

Τα κόκκινα φώτα απόψε σβήνουν στις 21.30, με το LIVE του Gazzetta για τον Αγώνα Σπριντ να ξεκινά 20 λεπτά νωρίτερα, με όλες τις ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, όλο το παρασκήνιο, εικόνες και videos από όσα συμβαίνουν στη Βραζιλία. Μη το χάσετε!

F1 Live Βραζιλίας

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!