Πλούσια τεχνολογία στη νέα σειρά Yamaha XMAX του 2023 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Πλούσια τεχνολογία στη νέα σειρά Yamaha XMAX του 2023 (vid)
Η Yamaha παρουσίασε τα XMAX 300 και XMAX 125 με αναβαθμισμένη τεχνολογία και συστήματα συνδεσιμότητας.

Το 2006, η Yamaha παρουσίασε τη σειρά XMAX, αρχικά με ένα μοντέλο 250 κ.εκ., το οποίο ακολούθησαν σύντομα, τα μοντέλα των 125 και 400 κ.εκ. Η πορεία του scooter ήταν εκπληκτική καθώς κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 450.000 μονάδες σε όλη την Ευρώπη έχοντας έναν διασκεδαστικό, κομψό και οικονομικό τρόπο καθημερινής μετακίνησης.

Για το 2023 η Yamaha προχώρησε στην αναβάθμιση των XMAX 300 και XMAX 125 και φυσικά στις εκδόσεις Tech MAX. Στην περίπτωση των XMAX 300 το scooter έχει σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση με νέα μάσκα, καινούρια φωτιστικά σώματα σχήματος X και ειδικό κάλυμμα σέλας. Στην απλή έκδοση έχει τοποθετηθεί νέα οθόνη LCD 4,3 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας, ενώ στην έκδοση XMAX Tech MAX έχουμε διπλή οθόνη, μία TFT 4,2 ιντσών infotainment και μια μικρότερη 3,2 ιντσών LCD για τις πληροφορίες του scooter.

Yamaha

Για το XMAX 125 η Yamaha έχει κάνει αντίστοιχες κινήσεις όπως στο μεγαλύτερο 300άρι. Στην απλή έκδοση έχουμε οθόνη LCD 4,3 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας CCU με την εφαρμογή MyRide της Yamaha, μαρσπιέ με ανάγλυφο πλαστικό υλικό και στάνταρ κάλυμμα σέλας. Η έκδοση Tech MAX είναι πιο πλούσια εξοπλισμένη και πιο εκλεπτυσμένη έχοντας δύο οθόνες πληροφοριών όπως το XMAX 300 Tech MAX, σύστημα πλοήγησης Garmin, αποθηκευτικό χώρο για 2 full face κράνη και επανασχεδιασμένη σέλα.

Yamaha

Στο τεχνικό κομμάτι τα δύο XMAΧ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα μηχανικά σύνολα BlueCore με σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, σύστημα Start/Stop (125), σύστημα Keyless και τροχούς 15 ιντσών εμπρός και 14 ιντσών πίσω. Τα νέα XMAX αναμένονται στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2023.

Βίντεο παρουσίασης της νέας σειράς Yamaha XMAX.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!