Formula 1: To safety car ντριφτάρει δίχως αύριο (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: To safety car ντριφτάρει δίχως αύριο (vid)
Στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είδαμε το αυτοκίνητο ασφαλείας να ψάχνει… τα όρια!

Κατά τη διάρκεια των Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1, το αυτοκίνητο ασφαλείας είναι εκεί για να οριοθετήσει το ρυθμό όταν υπάρξουν επικίνδυνες καταστάσεις εντός πίστας.

Παρότι δίπλα στα αριστουργήματα της μηχανολογίας και της αεροδυναμικής που έχουν δημιουργήσει οι δέκα ομάδες που συμμετέχουν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μοιάζει να πηγαίνει… αργά, η πραγματικότητα είναι πως κινείται πάντα στο όριο.

Υπεύθυνος για να το κάνει αυτό, είναι ο πολύπειρος Μπερντ Μεϊλάντερ, που από το 2000 είναι ο άνθρωπος που όταν τα πράγματα πάνε στραβά εντός πίστας, σπεύδει για να αποτελέσει μηχανοδηγό σε ένα ζηλευτό τρενάκι.

Safety Car

Πρέπει να κινείται πραγματικά στο όριο αφού καλείται να είναι όσο το δυνατόν ταχύτερος αλλά ταυτόχρονα, δεν έχει την πολυτέλεια λάθους. Δεν είναι τυχαίο πως πηγαίνοντας σε κάθε πίστα, τόσο το αυτοκίνητο ασφαλείας όσο και το ιατρικό αυτοκίνητο, κάνουν δεκάδες γύρους ώστε οι οδηγοί τους να είναι στο 100% για τη στιγμή που μπορεί να τους χρειαστούν.

Βάσει των παραπάνω, οι εντυπωσιακές εικόνες που ακολουθούν, βγάζουν για τα καλά νόημα. Με τον Μεϊλάντερ να «χορεύει» με την Aston Martin Vantage, που βγάζει 542 άλογα από τον 4λιτρο V8 που κρύβει στα σωθικά της. Απολαύστε τη!


Όλα αυτά, μερικούς μήνες μετά από μία αντίστοιχη επίδειξη, αυτή τη φορά του ιατρικού αυτοκινήτου! Ήταν στο Σίλβερστον όταν η Aston Martin DBX σηκώθηκε στις δύο ρόδες! Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!