Formula 1, Μ. Βρετανία: Παραλίγο να τουμπάρει το ιατρικό αυτοκίνητο (vid)

Formula 1, Μ. Βρετανία: Παραλίγο να τουμπάρει το ιατρικό αυτοκίνητο (vid)
Ένα παράξενο περιστατικό ανέδειξε την ικανότητα του οδηγού που σπεύδει σε βοήθεια των πιλότων της F1.

Μπορεί το Σάββατο να μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας η μάχη της pole position για το βρετανικό Grand Prix, την οποία τελικά κατέκτησε ο Κάρλος Σάινθ, όμως ο Ισπανός δεν ήταν ο μόνος που έκανε επίδειξη των ικανοτήτων του.

Βλέπετε, εκτός από τους είκοσι μονομάχους που παίρνουν εκκίνηση όταν σβήνουν τα κόκκινα φώτα σε κάθε στάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, υπάρχουν άλλοι δύο οδηγοί που καλούνται να κινηθούν στο όριο, με οχήματα λιγότερο… διαστημικά.

Κι αυτό, με τους ρόλους τους να μη περιορίζονται σε αγωνιστικούς στόχους και εγωισμούς αλλά να αφορούν στην ασφάλεια και την υγεία των υπολοίπων. Αναφέρομαι φυσικά στους οδηγούς του Αυτοκινήτου Ασφαλείας και του Ιατρικού Αυτοκινήτου της F1.

Ιατρικό Αυτοκίνητο F1 DBX

Στον πρώτο ρόλο είναι εδώ και μία… αιωνιότητα (από το 2000) ο Μπερντ Μεϊλάντερ. Στον δεύτερο είχαμε αλλαγή πρόσφατα αφού τα πρωτόκολλα της F1 σχετικά με την παγκόσμια πανδημία της Covid-19 έθεσαν εκτός τον Άλαν φαν ντερ Μέρβε. Στη θέση του είναι ο Μπρούνο Κορέια, που μέχρι πρότινος οδηγούσε το αυτοκίνητο ασφαλείας στο WTCC και τη Formula E.

Ο Πορτογάλος έδειξε τις ικανότητές του όταν στο πλαίσιο ενός από τους δεκάδες γύρους που κάνουν ως «ζέσταμα» κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου, η Aston Martin DBX που εκτελεί χρέη Ιατρικού Αυτοκινήτου στο συγκεκριμένο Grand Prix, σηκώθηκε στις δύο ρόδες!

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω video...

Δεν δε ξέρουμε κατά πόσο είναι καλό marketing για το εμβληματικό brand, να παρουσιάζεται ένα video που το πέρασμα πάνω από το kerb με πολλά χιλιόμετρα, σηκώνει τη DBX στους δύο τροχούς.

Το πρώτο SUV στην ιστορία της Aston Martin εφοδιάζεται με 4λιτρο Twin-Turbo V8 κινητήρα (τον ίδιο με τις Vantage και DB11), που στη συγκεκριμένη περίπτωση προσφέρει 550 άλογα ισχύος και 700 Nm ροπής.

Επιτρέπει την επιτάχυνση από στάση στα 100 χιλιόμετρα/ώρα σε 4.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 290 χιλιόμετρα/ώρα.

Ιατρικό Αυτοκίνητο F1 DBX

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!