Η τροχαία πατάει φρένο στους αυτοσχέδιους αγώνες

Πάνος Σεϊτανίδης
Η τροχαία πατάει φρένο στους αυτοσχέδιους αγώνες
Οι συνεχείς έλεγχοι στην παραλιακή Εθνικό Οδό Αθηνών-Σουνίου επιβεβαίωσαν πληθώρα παραβάσεων.

Το φαινόμενο των αυτοσχέδιων αγώνων σε δημόσιους δρόμους ταλανίζει εδώ και δεκαετίες τη χώρα μας αλλά ακόμα δεν λέει να εξαλειφθεί. Ωστόσο, οι αύξηση των ελέγχων από την τροχαία, προλαμβάνει σε ένα βαθμό δυσάρεστες καταστάσεις.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι, σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 10 έως 16 Οκτωβρίου 2022.

Αυτοί έγιναν στην περιοχή της παραλιακής Εθνικής Οδού Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Αστυνομία

Συνολικά διενεργήθηκαν 716 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 408 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:
46 για υπερβολική ταχύτητα,
32 για μη χρήση κράνους,
21 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
13 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
11 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
8 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,
4 για επίδειξη ικανοτήτων,
3 για χρήση κινητού τηλεφώνου και
270 για λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 50 ζεύγη πινακίδων, 60 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 77 άδειες ικανότητας οδήγησης. Τέλος, μεταφέρθηκαν και 9 οχήματα.

Πινακίδες

Όπως ανακοίνωσε η τροχαία, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!