Οι κυρίες του ELMS έγραψαν ιστορία (vid)

Οι κυρίες του ELMS έγραψαν ιστορία (vid)
Το φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αντοχής (European Le Mans Series), έμελλε να αποδειχθεί ιστορικό για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μία τεράστια επιτυχία σημείωσαν οι Iron Dames, δηλαδή η αμιγώς γυναικεία ομάδα της Iron Lynx, στις 4 ώρες του Πορτιμάο. Στον τελευταίο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αντοχής (ELMS) για το 2022, το πλήρωμα της #83 Ferrari 488 GTE κυριάρχησε και να πήρε την πρώτη του νίκη στο θεσμό.

Οι Σάρα Μπόβι, Μισέλ Γκατάν και Ντοριάν Παν, στην κατηγορία GTE, είχαν την καλύτερη απόδοση της σεζόν και διέλυσαν τον ανταγωνισμό σε έναν αγώνα για γερά νεύρα. Η στρατηγική έπαιξε καθοριστικό ρόλο, με το πλήρωμα του #83 αγωνιστικού να επιλέγει να μην μπει στα pit κατά τη διάρκεια της Full Course Yellow στην πρώτη ώρα του αγώνα. Έτσι, απέκτησαν από νωρίς ένα μεγάλο πλεονέκτημα, σε μία άκρως επιβλητική εμφάνιση για τα δεδομένα μιας τόσο ανταγωνιστικής κατηγορίας. Η διαφορά στο τέλος του από τη 2η #69 Aston Martin ήταν πάνω από ένα γύρο.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για ένα αμιγώς γυναικείο πλήρωμα στο ELMS, σε μία άκρως επιτυχημένη σεζόν για την ομάδα της Iron Lynx. Παράλληλα, με το αποτέλεσμα αυτό, ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα στην 3η θέση στη βαθμολογία, κάτι που απέφερε στην ομάδα αυτόματη πρόσκληση για τις 24 Ώρες Λε Μαν το 2023.

Οι Iron Dames συμμετέχουν και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), όπου φέτος έχουν ως καλύτερα αποτελέσματα δύο δεύτερες θέσεις, σε Μόντσα και Φούτζι. Η επιτυχία τους συνεχίζει να σπάει τα στερεότυπα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και αποδεικνύει ότι όταν δίνονται ίσες ευκαιρίες και υπάρχει πίστη σε ένα πρόγραμμα, τότε αυτό μπορεί να αποφέρει επιτυχίες.

Το 2023 οι Iron Dames θα συμμετάσχουν τόσο στο WEC, όσο και στο ELMS και είναι έτοιμες να κάνουν ακόμη ένα βήμα προς τα πάνω, στοχεύοντας στο πρωτάθλημα.

Φωτογραφίες: Iron Lynx

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!