Ιταλική F4: Δοκιμασία στη θρυλική Μόντσα για τον Μαρκογιάννη (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ιταλική F4: Δοκιμασία στη θρυλική Μόντσα για τον Μαρκογιάννη (vid)
Ο περίφημος «Ναός της Ταχύτητας» θα φιλοξενήσει αυτό το Σαββατοκύριακο τρεις αγώνες, με τον Έλληνα οδηγό να κυνηγά τους πρώτους του βαθμούς.

Το πρωτάθλημα της Ιταλικής Formula 4 powered by Abarth συνεχίζεται, με το σκηνικό να μεταφέρεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Autodromo Nazionale Monza, όπου διεξάγεται ο έκτος γύρος της σεζόν του 2022 και τέταρτος συμμετοχής του Τζώρτζη Μαρκογιάννη.

Μετά τους αγώνες Σπα-Φρανκορσάμπ του Βελγίου, τη Βαλελούνγκα της Ιταλίας και το Red Bull Ring της Αυστρίας, ο 18χρονος επιστρέφει πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου της CRAM Motorsport, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε μία ιστορική πίστα.

Ο Μαρκογιάννης έκανε δοκιμές στη Μόντσα

Μάλιστα, η εβδομάδα ξεκίνησε με δοκιμές του Μαρκογιάννη στη Μόντσα, ώστε να αναζητήσει το ιδανικό set-up στο νέας γενιάς μονοθέσιο που χρησιμοποιείται φέτος σε αυτόν τον ανταγωνιστικό θεσμό.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

«Η Μόντσα είναι μια πίστα που γνωρίζω καλά καθώς αγωνίστηκα εκεί τα δύο τελευταία χρόνια, συνεπώς το γεγονός αυτό βοήθησε σημαντικά στην περαιτέρω εξοικείωσή μου με το φετινό μονοθέσιο. Δεδομένου πως είναι βαρύτερο σε σχέση με το περσινό, η επίτευξη ενός ικανοποιητικού χρόνου στην πίστα της Μόντσα που χαρακτηρίζεται από πολλές και μεγάλες ευθείες, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σημείο επιτάχυνσης. Συνεπώς δίνουμε βαρύτητα στη γρήγορη έξοδο από τις στροφές, ακόμη και αν χρειαστεί να θυσιάσουμε την ταχύτητα εισόδου. Ακόμη, σε βρόχινες συνθήκες είναι πολύ ευκολότερο να χαθεί ο έλεγχος του μονοθεσίου, ειδικά σε μία πίστα με τόσο υψηλή μέση ταχύτητα. Στο τέλος της κάθε ημέρας δοκιμών βρισκόμασταν σταθερά στην πρώτη 15άδα της κατάταξης, οπότε είναι εμφανές πως η σκληρή δουλειά και προετοιμασία, έχει αρχίσει να αποδίδει και να φαίνεται στα αποτελέσματα. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, τόσο οι δικές μου προσδοκίες όσο και της ομάδας είναι υψηλές και αναμένουμε σταθερή άνοδο, από τώρα μέχρι και το τέλος της φετινής σεζόν», είπε ο Έλληνας οδηγός.

Δεν φοβάται τη βροχή

Ο καιρός ενδέχεται να είναι άστατος το Σαββατοκύριακο, όπως συνέβη και πέρυσι στην πίστα της Βόρειας Ιταλίας. Όμως ο Τζώρτζης είναι καλά προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο.

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

«Το διήμερο δοκιμών που πραγματοποίησα πριν τον αγώνα είχε επίσης μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, συνεπώς έχω προετοιμαστεί οδηγικά για οποιαδήποτε πρόκληση επιφέρει ο καιρός. Εκτός αυτού, σε συνεργασία με την ομάδα δουλέψαμε πάνω στο σετάρισμα του αυτοκινήτου σε στεγνές, βρεγμένες και ενδιάμεσες συνθήκες, με αποτέλεσμα να έχουμε καταλήξει σε ικανοποιητικά setup για όλες τις περιπτώσεις», τόνισε ο Μαρκογιάννης.

Στα χνάρια οδηγών-θρύλων

Η ώρα της Μόντσα λοιπόν, του θρυλικού «Ναού της Ταχύτητας». Μίας πίστας στην οποία έχουν αγωνιστεί τα σπουδαιότερα ονόματα στην ιστορία του παγκόσμιου motorsport!

Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Ο ταλαντούχος οδηγός σημειώνει: «Θεωρώ μεγάλο προνόμιο το γεγονός ότι αγωνίζομαι σε τόσο ιστορικές πίστες, σε διαδρομές όπου έχουν αγωνιστεί αμέτρητοι θρύλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ακόμα και στα track walks που κάνουμε πριν από κάθε αγώνα, συναρπάζομαι σκεπτόμενος πως περπατάω στο ίδιο μέρος όπου πριν από εμένα έχουν περάσει οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου. Ειδικά στην περίπτωση της Μόντσα, υπολογίζοντας πως αποτελώ και εγώ ένα μικρό κομμάτι της μεγάλης ιστορίας που έχει η πίστα αυτή στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ομολογώ πως αισθάνομαι δέος κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να πατήσω γκάζι σε αυτή την ιστορική αγωνιστική διαδρομή και ελπίζω στο μέλλον να έχω ανάλογη πορεία με τους θρύλους αυτούς».

Το ραντεβού στη Μόντσα

Autodromo Nazionale Monza, Ιταλία
Γύρος 6, 07-09.10.2022
Μήκος: 5.793m
Στροφές: 11
Διάρκεια αγώνων: 30’ + 1 γύρος

Οι ώρες των μαχών

Σάββατο 8/10, 09.30 ώρα Ελλάδας, Κατατακτήριες δοκιμές 1
Σάββατο 8/10, 09.55 ώρα Ελλάδας, Κατατακτήριες δοκιμές 2
Σάββατο 8/10, 16.10 ώρα Ελλάδας, Αγώνας 1
Κυριακή 9/10, 10.10 ώρα Ελλάδας, Αγώνας 2
Κυριακή 9/10, 18.10 ώρα Ελλάδας, Αγώνας 3

Οι αγώνες θα μεταδοθούν LIVE μέσα από τις σελίδες του Gazzetta.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!