Formula 1: H κόντρα ανάμεσα σε Mercedes και Red Bull δεν έχει καταλαγιάσει

Formula 1: H κόντρα ανάμεσα σε Mercedes και Red Bull δεν έχει καταλαγιάσει
Οποιοδήποτε κι αν είναι το θέμα συζήτησης, τόσο στη Mercedes-AMG όσο και στη Red Bull δεν χάνουν την ευκαιρία να «την πει» η μία στην άλλη.

Η μάχη ανάμεσα στις ομάδες της Formula 1 δεν δίνεται μόνο στην πίστα αλλά και εκτός αυτής. Ως επιχειρήσεις, δεν έχουν ως προτεραιότητα μόνο οι εγκαταστάσεις τους να λειτουργούν στην εντέλεια αλλά το προσωπικό τους να είναι υψηλού επιπέδου και απόδοσης.

Το 2026 η Formula 1 θα αλλάξει με την υιοθέτηση των νέων μονάδων ισχύος. Παράλληλα θα δούμε την Audi να εισέρχεται στο σπορ ως νέος κατασκευαστής και αναμένεται να αγοράσει την ομάδα της Sauber. Η είσοδος ενός νέου κατασκευαστή είναι μεγάλη είδηση για το κορυφαίο μηχανοκίνητο αθλητισμό και όπως είναι λογικό, θα χρειαστεί τα καλύτερα μυαλά.

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, με δηλώσεις του στο motorsport.com περιμένει την Audi να γίνει μεγάλη δύναμη της Formula 1 και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάρει μηχανικούς που έχουν εργαστεί για τη γερμανική φίρμα.

«Δεν έχουμε χάσει κανέναν από την Αudi ακόμα, αλλά θα υπάρξουν περιπτώσεις που μηχανικοί ή πρώην μηχανικοί της Mercedes θα πάνε στην Audi, δεν υπάρχει αμφιβολία. Έχουμε μια ανοικτή αγορά και αυτές οι μετακινήσεις μεταξύ των ομάδων υπάρχουν. Είναι πολύ συναρπαστικό που θα δούμε την Audi. Έχουν φανταστικές εγκαταστάσεις. Γνωρίζουν πώς να αποδώσουν, το έχουν αποδείξει στο Λε Μαν. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Θα είναι σίγουρα μια πρόκληση γι’ αυτούς. Είμαι πεπεισμένος πως θα είναι πολύ καλοί, οπότε είναι θετικό το ότι έρχονται. Αυτό δείχνει τη δύναμη και την ελκυστικότητα της Formula 1», δήλωσε ο 50χρονος.

Audi F1

Οι μετακινήσεις μηχανικών από ομάδα σε ομάδα δεν είναι κάτι καινούργιο. Η Red Bull όταν ξεκίνησε τη Red Bull Powertrains αμέσως ανακοίνωσε μία σειρά προσλήψεων από τη Mercedes. O Βολφ πάντως δεν έχασε ευκαιρία και «έριξε» τα βέλη του προς την αυστριακή ομάδα.

«Έχουμε επίσης μετακινήσεις μηχανικών μας σε άλλους κατασκευαστές μονάδων ισχύος, ωστόσο εμείς δεν βγάζουμε ανακοινώσεις κάθε φορά που κάνουμε μία πρόσληψη. Είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό», ανέφερε ο αυστριακός.

Η Red Bull Racing, διατυμπάνιζε το γεγονός πως πήρε περισσότερους από 50 μηχανικούς της Mercedes τους τελευταίους 18 μήνες. Ιδιαίτερη σημασία μάλιστα είχε δώσει στην απόκτηση του Μπεν Χότζικσον, που ήταν επικεφαλής μηχανολογίας στο εργοστάσιο κινητήρων της Mercedes στο Μπρίξουορθ και του Φιλ Πρου, ο οποίος ήταν επικεφαλής μηχανικός στο τμήμα κινητήρα.

Κρίστιαν Χόρνερ

Φωτογραφίες: Mercedes, Redbullcontentpool.com, Audi

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!