MotoGP: Ο Πετρούτσι επιστρέφει στον αγώνα της Ταϊλάνδης

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Πετρούτσι επιστρέφει στον αγώνα της Ταϊλάνδης
Ο Ντανίλο Πετρούτσι θα αγωνιστεί στο Grand Prix της Ταϊλάνδης με την ομάδα της Suzuki Ecstar στη θέση του Μιρ.

Στον Ντανίλο Πετρούτσι αρέσει η δράση και δεν έχει πρόβλημα να δοκιμάσει πράγματα όπως έχει αποδείξει με τη συμμετοχή του σε αγώνες enduro, στο Rally Dakar και στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Superbike. Όταν όμως εμφανίζεται μπροστά του η ευκαιρία να επιστρέψει στο paddock του MotoGP τότε σίγουρα δεν την παραβλέπει.

Ο Ιταλός πρώην αναβάτης της Ducati στο MotoGP θα επιστρέψει το αγωνιστικό τριήμερο που μας έρχεται στα paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για το Grand Prix της Ταϊλάνδης. Ο Πετρούτσι θα αντικαταστήσει τον τραυματία Τζοάν Μίρ στην εργοστασιακή ομάδα της Suzuki και θα οδηγήσει την GSX-RR στην πίστα Μπουριράμ. Ο Μίρ είχε τραυματιστεί στον αγώνα του Μιζάνο και έχασε το Grand Prix της Αραγονίας, ενώ στην Ιαπωνία τη θέση του πήρε ο αναβάτης δοκιμών της Suzuki Takuya Tsuda.

petrucci

O Ντανίλο Πετρούτσι έκανε έντονη την παρουσία του στο MotoGP τα προηγούμενα χρόνια έχοντας κατακτήσει δύο νίκες και δέκα βάθρα πριν αποφασίσει να πάρει μέρος στο Rally Dakar το 2022 κερδίζοντας μάλιστα μια ειδική διαδρομή. Η συνέχεια τον βρήκε στο πρωτάθλημα MotoAmerica με την ομάδα της Ducati όπου και εκεί έχει κατακτήσει νίκες, ενώ τώρα ήρθε η ώρα της επιστροφής στο MotoGP, έστω και ως έκτακτη συμμετοχή.

petrucci

Ο Ιταλός αναβάτης δήλωσε: «Δεν χρειάζεται να πω πόσο ικανοποιημένος είμαι που μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ταϊλάνδη με την ομάδα Suzuki Ecstar. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που μου δίνει αυτήν την φανταστική ευκαιρία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Ducati και την ομάδα που αγωνίζομαι φέτος που μου επέτρεψαν να κάνω αυτήν την εμφάνιση. Είμαι πολύ περίεργος να οδηγήσω την GSX-RR, δείχνει πολύ γρήγορη και γνωρίζουμε ότι είναι ικανή για νίκες. Επίσης, ανυπομονώ να δουλέψω με τους ανθρώπους της Suzuki, τους γνωρίζω αρκετό καιρό και έχουμε καλή σχέση. Γνωρίζω ότι δεν θα είναι εύκολο, δεν έχω μεγάλες προσδοκίες, θέλω απλά να το διασκεδάσω. Είμαι ενθουσιασμένος επίσης που θα γίνω ένας από τους λίγους αναβάτες στην ιστορία που οδηγεί μοτοσικλέτα MotoGP, μοτοσικλέτα Dakar, μοτοσικλέτα Superbike και ξανά εργοστασιακή μοτοσικλέτα MotoGP».

petrucci

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!