ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο αποφασισμένος Νεβίλ πήρε την πρωτοπορία

Κώστας Παστρίμας
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο αποφασισμένος Νεβίλ πήρε την πρωτοπορία
Το πρωινό loop της 3ης ημέρας ανήκει στη Hyundai με τους άλλους να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έδειξε το σκληρό πρόσωπό του στα πληρώματα που ξεκίνησαν την 3η και μεγαλύτερη ημέρα του αγώνα. Στο πρωινό πέρασμα από τις Ειδικές Διαδρομές του Σαββάτου είδαμε τη γενική κατάταξης που προέκυψε την Παρασκευή να ανατρέπεται και τον Τιερί Νεβίλ με το Hyundai i20 N Rally1 να παίρνει τα ηνία του αγώνα.

Ο Βέλγος οδηγός μπήκε στον αγώνα αποφασισμένος, καθώς τα προβλήματα που αντιμετώπισε πέρυσι δεν του επέτρεψαν να δείξει την ταχύτητά του. Φέτος όμως, που τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν πολύ καλύτερα για αυτόν, είναι πολύ δυνατός και στο πρώτο μισό της ημέρας έχει φτιάξει διαφορά μεγαλύτερη από 30 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο.

Λάπι

Ο Εσαπέκα Λάπι είναι ο οδηγός της Toyota που κρατάει ψηλά τη σημαία της και βρίσκεται στη 2η θέση της γενικής κατάταξης. Ο ταλαντούχος Φινλανδός δεν παίρνει ρίσκα με το GR Yaris Rally1 και ανταμείβεται για αυτό με αυτό το πολύ καλό πλασάρισμα. Ο Λάπι, βέβαια, εκμεταλλεύτηκε και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Οτ Τάνακ με το διαφορικό στο Hyundai i20 N και έχασε λίγο χρόνο στις δύο τελευταίες ΕΔ του πρωινού σκέλους. Ο Εσθονός ήταν καταιγιστικός στην πρώτη ΕΔ της ημέρας και έδειξε ότι θα διεκδικήσει τη νίκη, ωστόσο το μεσημέρι περιορίστηκε στην 3η θέση αν και μόνο 1,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Λάπι.

Κυριαρχία Hyundai

Ο Ντάνι Σόρντο έκανε τρία τα Hyundai στις τέσσερις πρώτες θέσεις, παίρνοντας την 4η θέση το πρωί, μπροστά από τον Έλφιν Έβανς της Toyota, που δεν έχει βρει ακόμα το ρυθμό του στα ελληνικά χώματα. Πολύ καλό αγώνα κάνει ο Γκας Γκρινσμιθ, που είναι ο πρώτος οδηγός της M-Sport Ford στη γενική κατάταξη στην 6η θέση. Τον ακολουθούν ο Πιέρ-Λουί Λουμπέ, που έχασε πάρα πολύ χρόνο από ένα κλατάρισμα και έπεσε 7ος, και ο Κρεγκ Μπριν στην 8η θέση. Ο Τακαμότο Κατσούτα με το Toyota GR Yaris ακολουθεί στην 9η θέση και τη 10άδα κλείνει Ο Εμίλ Λίντχολμ με το Skoda Fabia που είναι επικεφαλής της κατηγορίας WRC2.

ford

Η μεγάλη απώλεια του αγώνα είναι ο φυσικά ο Σεμπαστιέν Λεμπ, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά την πρώτη ΕΔ της ημέρας λόγω ενός μηχανικού προβλήματος. Εκτός βαθμών και πολύ μακριά από την κορυφή βρίσκεται επίσης ο Κάλε Ροβάνπερα, που είχε έξοδο στην 9η ΕΔ και κατάστρεψε το πίσω μέρος του Yaris του, κάτι που τον ανάγκασε να χάσει πάρα πολύ χρόνο.

kale

Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί με το 2ο πέρασμα από τις ίδιες τρεις Ειδικές Διαδρομές το απόγευμα. Μπορείτε να δείτε τις ώρες έναρξης εδώ.

Γενική κατάταξη

acropolis

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!