MotoGP: Διαζύγιο Μάρκεθ και Αλζαμόρα

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Διαζύγιο Μάρκεθ και Αλζαμόρα
Τα αδέρφια Μάρκεθ αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους με τον επί χρόνια μάνατζέρ τους Εμίλιο Αλζαμόρα.

Η επιστροφή του Μαρκ Μάρκεθ στα paddock του MotoGP στο Grand Prix της Αυστρίας ως επισκέπτης φυσικά, σήμανε παράλληλα και την αρχή πολλών αλλαγών στο στρατόπεδο της Honda. Ο Ισπανός είχε τονίσει στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ότι θα πρέπει να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στη δομή της ομάδας και στην επικοινωνία με το εργοστάσιο στην Ιαπωνία προκειμένου να ξαναμπεί το HRC στο σωστό δρόμο.

Ο Μάρκεθ φαίνεται να έχει πάρει σοβαρά το θέμα των αλλαγών κάτι που αποδεικνύει η επίσημη ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Εμίλιο Αλζαμόρα. Ο Αλζαμόρα ήταν στο πλευρό των αδερφών Μάρκεθ από την αρχή της καριέρα τους και τους κατεύθυνε στην πορεία τους στα Grand Prix. Βρέθηκε στο πλευρό του Μαρκ όταν κατακτούσε τον έναν τίτλο μετά τον άλλον, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καριέρα του αδερφού του Άλεξ.

Πλέον οι δύο πλευρές χωρίζουν τους δρόμους τους στο πλαίσιο της γενικής ανασυγκρότησης των αδερφών Μάρκεθ. Άλλωστε ήδη ο Άλεξ μετακόμισε στην Gresini Ducati για το 2023 και ο Μάρκ έχει ζητήσει σοβαρές αλλαγές στη δομή της Repsol Honda. Στα τελευταία Grand Prix ο Αλζαμόρα δεν εμφανίστηκε στο γκαράζ της ομάδας, κάτι που πυροδότησε συζητήσεις για πιθανό διαζύγιο των δύο πλευρών, κάτι που τελικά έγινε.

Daytona

Αντικαταστάτης του Αλζαμόρα είναι ο Χάιμε Μαρτίνεθ ο οποίος θα συνεργαστεί με τον Αλμπέρτο Πούτζ στην ομάδα της Repsol Honda προκειμένου να βοηθήσουν τον Μαρκ Μάρκεθ και την Honda να βρουν ξανά το δρόμο προς τις νίκες. Ο Μαρτίνεθ τα τελευταία 12 χρόνια βρισκόταν στην Red Bull Motorsports.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!