Formula 1: Σάινθ: «Υπάρχουν σημεία που άφησα αυτό το δέκατο που θα έδινε την pole»

Formula 1: Σάινθ: «Υπάρχουν σημεία που άφησα αυτό το δέκατο που θα έδινε την pole»
Ο Ισπανός βλέπει συνεχή βελτίωση στον εαυτό του και πιστεύει πως θα μπορούσε να είναι εκείνος στην pole position στο Σπίλμπεργκ.

Πολύ κοντά στο να πανηγυρίσει τη δεύτερη pole position της καριέρας του βρέθησε στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Αυστρίας ο Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός έδωσε φοβερή μάχη με τον teammate του Σαρλ Λεκλέρ, όμως την τελευταία στιγμή αυτός που κατάφερε να γράψει τον ταχύτερο γύρο ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, με μόλις 82 χιλιοστά του δευτερολέπτου να χωρίζουν τους τρεις πρώτους!

Οι δύο κόκκινες σημαίες που προκάλεσαν οι οδηγοί της Mercedes-AMG επηρέασαν την έκβαση του Q3, με τον Σάινθ να τονίζει πως υπήρξαν σημεία όπου του στέρησαν την ευκαιρία να βρεθεί στην pole position.

«Σίγουρα όταν κοιτάς τι έγινε και βλέπεις πόσο κοντά ήσουν... σκέφτομαι πως υπάρχουν σημεία που άφησα αυτό το δέκατο του δευτερολέπτου που θα μου έδινε την pole. Είμαι σίγουρος όμως πως και οι άλλοι ξέρουν σημεία που έχασαν χρόνο. Το καλό είναι πως κάναμε έναν καλό χρόνο στο τέλος του Q3. Δεν ήταν εύκολο, τα ελαστικά ήταν πολύ κρύα μετά την κίτρινη σημαία. Εμπιστεύθηκα το μονοθέσιο, οι στροφές 1 και 3 δεν ήταν οι πιο εύκολες αλλά ξέρω που θα μπορούσα να είχα εξασφαλίσει καλύτερο πέρασαμα, που κρυβόταν ο καλύτερος χρόνος. Εύχομαι να το είχα κάνει λίγο καλύτερα. Θα αποδεχθώ την 3η θέση και το πόσο κοντά ήμουν στους δύο πρώτους», ανέφερε ο Ισπανός οδηγός της Scuderia Ferrari.

Σε ερώτηση που το τέθηκε σχετικά με την καλή φόρμα που βρίσκεται στους τελευταίους αγώνες, απάντησε: «Πλησιάζω. Ήμουν πολύ δυνατός στις κατατακτήριες εδώ, δεν πήρα πολλά ρίσκα στο Q1 και στο Q2. Τα έδωσα όλα στο Q3 και πιστεύω πως έχω κάνει πρόοδο. Νιώθω πιο άνετα στους τελευταίους αγώνες, αλλά έχω πολλά να μάθω. Το καλό είναι πως αύριο στο FP2 θα κάνουμε προσομοίωση αγώνα, θα δοκιμάσουμε τα ελαστικά και θα προσπαθήσω να νιώσω πιο άνετα για τον Αγώνα Sprint και τον αγώνα της Κυριακής».

Όσο για τις προσδοκίες του σχετικά με την εξέλιξη του τριημέρου, δήλωσε: «Πιστεύω πως θα είναι διασκεδαστικός ο αγώνας με το slipstream και το DRS. Πιστεύω θα έχουμε ένα ωραίο τριήμερο».

Όσο για τη δράση του Σαββατοκύριακου, το Gazzetta θα σας προσφέρει όπως πάντα την πληρέστερη ενημέρωση. Το Σάββατο στις 17.10 ξεκινά το LIVE για τον Αγώνα Sprint ενώ την Κυριακή, το αντίστοιχο LIVE είναι στις 15.30.

Όμως έχουμε και διπλό ραντεβού στο Instagram του Gazzetta. Ο Πάνος Σεϊτανίδης παρουσιάζει το «THE GRID» στις 15.55 με τα τελευταία νέα για τη μάχη της Αυστρίας και LIVE περιγραφή της εκκίνησης ενώ γύρω στις 18.15, θα σχολιάσει όσα θα έχουν συμβεί στον αγώνα, μαζί με τον Τάκη Πουρναράκη, στο «F1 POST RACE SHOW».

F1 Αυστρία

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!