Formula 1: Όταν ο Πικέ έκανε εμετικό σχόλιο για τον αδικοχαμένο Άιρτον Σένα (vid)

Formula 1: Όταν ο Πικέ έκανε εμετικό σχόλιο για τον αδικοχαμένο Άιρτον Σένα (vid)
Το ρατσιστικό σχόλιο του πρώην πρωταθλητή της F1 για τον Χάμιλτον, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα ενός προβληματικού χαρακτήρα.

Όταν η παλαιότερη συνέντευξη του Νέλσον Πικέ όπου χαρακτήριζε «αρά**» τον Λούις Χάμιλτον άρχισε να γίνεται viral, οδήγησε σε ένα κύμα αντιδράσεων. Από το κοινό, από τη Formula 1, από τη FIA, από τον ίδιο τον Βρετανό, από αρκετούς συναθλητές του.

Κι αν κάποιοι καλοπροαίρετα προσπάθησαν να τον δικαιολογήσουν τονίζοντας την ασάφεια της Πορτογαλικής γλώσσας γύρω από τη συγκεκριμένη λέξη, όσοι γνωρίζουν καλύτερα τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Ούτε για τις αντιλήψεις του επί του συγκεκριμένου ζητήματος αλλά ούτε και για την άνεση με την οποία μοιράζεται ακραία σχόλια.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αφορούσε μια παλιά αναφορά του στον αδικοχαμένο Άιρτον Σένα. Τον συμπατριώτη και μεγάλο αντίπαλό του, που είχε επίσης τρεις παγκόσμιους τίτλους αλλά σε αντίθεση με τον Πικέ, θεωρείται από μεγάλη μερίδα του κοινού ως ο κορυφαίος οδηγός όλων των εποχών.

Ο Σένα σκοτώθηκε την Πρωτομαγιά του 1994, όταν στο πλαίσιο του Grand Prix του Αγίου Μαρίνου, το μονοθέσιο της Williams καρφώθηκε στον τοίχο της στροφής Ταμπουρέλο.

Το 2013, ο Πικέ ήταν καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή «Linha de Chegada», παρέα με έναν άλλο θρύλο της Formula 1, τον Νάιτζελ Μάνσελ. Κάποια στιγμή, έχει το λόγο για αναφέρεται σε μία προηγούμενη συνέντευξή του, με την ατάκα του να είναι ενδεικτική του τρόπου σκέψης του.

Ο Πικέ είπε: «Ένας δημοσιογράφος με ρώτησε: “Απάντησέ μου ειλικρινά. Ποιος ήταν καλύτερος; Εσύ ή ο Σένα”; Και του απάντησα: Εγώ είμαι ζωντανός».

Μάλιστα ο Βραζιλιάνος θεώρησε τόσο πετυχημένη την εμετική ατάκα του, που έβαλε τα γέλια. Τα συμπεράσματα, δικά σας…

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!