WRC, Ράλλυ Σαφάρι: Ολοκλήρωσε τη δουλειά ο Ροβάνπερα

WRC, Ράλλυ Σαφάρι: Ολοκλήρωσε τη δουλειά ο Ροβάνπερα
Ο Φινλανδός επικράτησε ξανά, με την Toyota να κάνει το 1-2-3-4 με τα Yaris Rally1.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το Ράλλυ Σαφάρι-Κένυα ο Κάλε Ροβάνπερα. Μετά τις νίκες του σε Σουηδία, Κροατία και Πορτογαλία, ο ταλαντούχος οδηγός «κατέκτησε» και το θρυλικό Σαφάρι.

Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος του έκτου γύρου του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με προβάδισμα 40 δευτερολέπτων και το μόνο που είχε να κάνει στις έξι ειδικές διαδρομές της ημέρας, ήταν να αποφύγει τις κακοτοπιές στις απαιτητικές ειδικές διαδρομές.

Κάλε Ροβάνπερα

Το έκανε και τελικά πήρε τη νίκη με προβάδισμα 52 δευτερολέπτων, κερδίζοντας στην πορεία 5 από τις 19 ειδικές διαδρομές. Όμως αν για τον Ροβάνπερα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, για την ομάδα του ήταν… εξωπραγματικό, αφού έκανε κατάληψη στις πρώτες τέσσερις θέσεις!

Δεύτερος ήταν ο Ουαλός Έλφιν Έβανς που επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, με τον Τακαμότο Κατσούτα να ανεβαίνει -όπως και πέρυσι- στο βάθρο!

Σεμπαστιέν Οζιέ

Ο πολύπειρος Σεμπαστιέν Οζιέ ήταν τέταρτος και από εκεί και πέρα, οι διαφορές ήταν χαοτικές. Ο απογοητευμένος Τιερί Νεβίλ ήταν 10 λεπτά μακριά με το Hyundai i20 N Rally1, ο Κρεγκ Μπριν με το πρώτο Ford Puma Rally1 άλλα 13 πιο πίσω ενώ στην έβδομη θέση είχαμε ένα ακόμα αυτοκίνητο της M-Sport, που όμως είχε την ελληνική σημαία στην οροφή του!

Ιορδάνης Σερδερίδης

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης ήταν ο πρώτος ιδιώτης που έτρεξε με αυτοκίνητο Rally1, άντεξε στις κακουχίες και πέτυχε ένα αποτέλεσμα που ούτε ο ίδιος μπορούσε να πιστέψει όταν βρέθηκε στον τερματισμό.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ράλλυ Σαφάρι

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Ροβάνπερα έφτασε τους 145 πόντους και είναι 65 μπροστά από τον Νεβίλ που πήρε τους 5 της νίκης στην power stage. Όιτ Τάνακ και Κατσούτα ισοβαθμούν στην τρίτη θέση.

Αναλυτικά:

Ράλλυ Σαφάρι

Στους κατασκευαστές, η σαρωτική εμφάνιση των Yaris ανέβασε την Toyota στους 246 πόντους, την ώρα που η Hyundai είναι στους 184.

Αναλυτικά:

Ράλλυ Σαφάρι

Επόμενος σταθμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι το Ράλλυ Εσθονίας που διεξάγεται 14 με 17 Ιουλίου.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!