MotoGP: Ο θρύλος Γουέιν Ρέινι ξανά στη σέλα της Yamaha (vid)

MotoGP: Ο θρύλος Γουέιν Ρέινι ξανά στη σέλα της Yamaha (vid)
O παραπληγικός παγκόσμιος πρωταθλητής οδήγησε ξανά τη μοτοσικλέτα με την οποία κατέκτησε τον τίτλο του 1992.

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ, που γίνεται αυτές τις ημέρες στη Μ. Βρετανία, είναι μια γιορτή. Μια γιορτή στην οποία συμμετέχει οτιδήποτε έχει κινητήρα και τροχούς· παλιό, σύγχρονο και μελλοντικό. Και η γιορτή αυτή συνοδεύεται από πολλά και διάφορα συναισθήματα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η συγκίνηση, σαν αυτήν που ένιωσαν όσοι βρέθηκαν στο Δυτικό Σάσεξ, την Πέμπτη 23 Ιουνίου. Συγκίνηση, γιατί το να βλέπεις τον τεράστιο Γουέιν Ρέινι να οδηγεί μοτοσικλέτα -και μάλιστα όχι οποιαδήποτε μοτοσικλέτα, αλλά τη δίχρονη Yamaha YZR500, με την οποία κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο του 1992- είναι από τα πράγματα που σε κάνουν να ανατριχιάζεις.

rainey

Ο Γουέιν Ρέινι είναι μια από τις μεγαλύτερες, όσο και τραγικότερες, προσωπικότητες που έχουν περάσει από το χώρο των αγώνων μοτοσικλέτας. Ο Αμερικανός με τη Yamaha πρωταγωνιστούσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, σε μια εποχή που οι μάχες του με τον Κέβιν Σβαντς της Suzuki έχουν μείνει στην ιστορία.

rainey

Ο Ρέινι κέρδισε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα στην κατηγορία των 500 κ.εκ., προτού η μοίρα τον χτυπήσει αλύπητα το 1993. Στον αγώνα του Μιζάνο εκείνης της χρονιάς, ο Αμερικανός είχε ένα τρομακτικό ατύχημα που τον άφησε παράλυτο από τη μέση κάτω. Έχει μείνει, όμως, στην ιστορία ως ένας από τους ταχύτερους και πιο μεθοδικούς αναβάτες όλων των εποχών, ενώ μπήκε στη λίστα με τους Θρύλους του MotoGP και έγινε πρεσβευτής της Yamaha.

Ο Ρέινι μετά το σοβαρό του ατύχημα δεν οδήγησε ξανά μοτοσικλέτα παρά μόνο το 2019, όταν η Yamaha του ετοίμασε μια ειδικά διαμορφωμένη YZF-R1 να οδηγήσει στην Suzuka μαζί με τους Κένι Ρόμπερτς και Έντι Λόσον. Ο Αμερικανός όμως οδήγησε τη δική του, την αγωνιστική του YZR500 στο διάσημο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ.

rainey

Με τη βοήθεια της Yamaha και των ανθρώπων του αμερικανικού πρωταθλήματος MotoAmerica ο Ρέινι βρέθηκε και πάλι στη σέλα της αγωνιστικής μοτοσικλέτας με την οποία κέρδισε το πρωτάθλημα GP500 το 1992. Η μοτοσικλέτα έχει φυσικά τροποποιηθεί, με όλα τα χειριστήρια στο τιμόνι, για να μπορέσει να την οδηγήσει ο Ρέινι, ο οποίος και πάλι είχε για παρέα του έναν άλλο θρύλο του MotoGP, τον Κένι Ρόμπερτς.

Ο Ρέινι, μάλιστα, θα οδηγήσει τη μοτοσικλέτα του και τις τρεις ημέρες που διαρκεί το φεστιβάλ, δίνοντας σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους την ευκαιρία να γίνουν μάρτυρες αυτών των ιστορικών στιγμών. Ο ίδιος ο Αμερικανός ήταν εμφανώς συγκινημένος μετά το τέλος αυτής τις βόλτας: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Τα 30 χρόνια που έχουν περάσει είναι πάρα πολύς καιρός. Η εμπειρία πάνω στη μοτοσικλέτα ήταν εκπληκτική και είμαι ευτυχής που θα μπορέσω να τη βιώσω ξανά αυτό το 3ήμερο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!