Test Ride Royal Enfield Meteor 350: Άρωμα αυθεντικότητας

Κώστας Παστρίμας
Test Ride Royal Enfield Meteor 350: Άρωμα αυθεντικότητας
Οδηγούμε το μικρό cruiser της Royal Enfield και απολαμβάνουμε μια μοτοσικλέτα με διαχρονικό DNA.

Η Royal Enfield τα τελευταία δύο χρόνια έχει ταρακουνήσει τον κόσμο της μοτοσικλέτας δημιουργώντας και κατασκευάζοντας αρκετά νέα μοντέλα. Η γκάμα της έχει φρεσκαριστεί και γίνεται ολοένα πιο πλούσια, έχοντας όμως πάντα ως κοινό παρονομαστή την αυθεντικότητα και το κλασικό DNA. Τον χορό της ανανέωσης της γκάμας των μοντέλων της ινδικής φίρμας άνοιξε το Meteor 350 το οποίο παρουσιάστηκε πριν από περίπου έναν χρόνο. Το μικρό cruiser μοντέλο της Enfield αμέσως κέρδισε τις εντυπώσεις με τον εκλεπτυσμένο του σχεδιασμό, αλλά και τον δυναμικό κινητήρα ο οποίος ταιριάζει γάντι με τη δομή της μοτοσικλέτας.

Κοιτάζοντας το Meteor 350 πρώτη φορά το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η λέξη διαχρονικό! Το μικρό cruiser από την Ινδία διατηρεί αναλλοίωτη την μαγεία του παρελθόντος την οποία με γοητεία την περνάει στο παρόν και μάλιστα την εξελίσσει σε κάτι ακόμα καλύτερο, ακόμα πιο όμορφο. Το Meteor 350 σε κερδίζει με το υπέροχο ρεζερβουάρ τύπου σταγόνας, την διπλή σέλα με την καλαίσθητη στήριξη πλάτης για τον συνεπιβάτη και τον στρογγυλό προβολέα εμπρός, αλλά εκείνο που πραγματικά σε εντυπωσιάζει είναι η ποιότητα και το μεράκι που έχει βάλει η Enfield πάνω σε αυτήν τη μοτοσικλέτας.

Royal Enfield

Πολιτισμένος και οικονομικός κινητήρας

Το μηχανικό σύνολο του Meteor ακολουθεί τις προδιαγραφές ρύπων Euro5. Πρόκειται για ένα μονοκύλινδρο, αερόψυκτο σύνολο 349 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 20 ίππους στις 6.100 σ.α.λ. και 27Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ψεκασμού, ενώ τη μετάδοση έχει αναλάβει 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και αλυσίδα.

Η λέξη πολιτισμός είναι αυτή που έρχεται αμέσως στο μυαλό σου όταν θέσεις τον κινητήρα σε λειτουργία. Στο ρελαντί το μοτέρ δουλεύει με έναν αργό, αλλά σταθερό ρυθμό, ενώ όταν κουμπώσεις την πρώτη σχέση στο μαλακό κιβώτιο και ανοίξεις το γκάζι αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή η μοτοσικλέτα μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστική. Η ισχύς του κινητήρα είναι αρκετή να ανεβάσει το ταχύμετρο μέχρι τα 110Km/h, αλλά θα το κάνει με έναν χαλαρό και ευχάριστο τρόπο που σου θυμίζει πως πρόκειται για ένα κλασικό cruiser μοντέλο. Ο κινητήρας του Meteor είναι κομμένος και ραμμένος για την φιλοσοφία της μοτοσικλέτας με έμφαση στην χαμηλόστροφη ροπάτη λειτουργία, την ομαλή απόκριση στο γκάζι και το easy riding.

Δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο

Royal Enfield

Η Royal Enfield έχει προσέξει ιδιαίτερα το πλαίσιο της μοτοσικλέτας το οποίο έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Harris Performance. Προσφέρει έναν συνδυασμό άνεσης και σβέλτης γεωμετρίας η οποία μεταφράζεται στον αναβάτη σε ευκολία, ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm εμπρός και δύο μονά αμορτισέρ τα οποία ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση. Στα φρένα έχουμε έναν δίσκο 300mm εμπρός με διπίστονη δαγκάνα και έναν δίσκο 270mm πίσω, ενώ το σύστημα συνοδεύεται από δικάναλο ABS. Η αίσθηση είναι πολύ καλή καθώς συνδυάζουν τη δύναμη με την ιδανική ποσότητα προοδευτικότητας ώστε να μην τρομάξουν τον άπειρο αναβάτη.

Το βάρος είναι στα 191 κιλά, ενώ το ρεζερβουάρ των 15 λίτρων μπορεί να χαρίσει αυτονομία κοντά στα 450 χιλιόμετρα! Οι τροχοί είναι 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω, ενώ η θέση οδήγησης δεν θυμίζει τα κλασικά cruiser βάζοντας τον αναβάτη σε ενεργητική στάση. Το πλαίσιο και οι αναρτήσεις σου επιτρέπουν να διασκεδάσεις στους δρόμους της πόλης έχοντας μεγάλη ευελιξία, πολύ καλό επίπεδο πρόσφυσης και εξαιρετική ποιότητα κύλισης. Οι ανωμαλίες στην άσφαλτο δεν επηρεάζουν τη σταθερότητα της μοτοσικλέτας, ενώ στις στροφές η μοτοσικλέτα δεν έχει κανένα απολύτως ενδοιασμό να στρίψει και να ακουμπήσει το λαιμό της εξάτμισης στην άσφαλτο. Ευχάριστο, εύκολο και απροβλημάτιστο, δεν έχει καμία σχέση με τα cruiser του παρελθόντος καθώς είναι ικανό να σε διασκεδάσει όπως θα έκανε ένα καλοφτιαγμένο roadster ή naked μοντέλο.

Royal Enfield

Εξοπλισμένο με σύστημα πλοήγησης Tripper

Το βασικότερο στοιχείο στον εξοπλισμό της μοτοσικλέτας είναι το σύστημα πλοήγησης Tripper το οποίο έρχεται στον βασικό εξοπλισμό του Meteor. Συνδέεις το smartphone σου μέσω Bluetooth με τη μοτοσικλέτα και το Tripper αναλαμβάνει μέσω της ειδικής εφαρμογής να σε μεταφέρει στον προορισμό σου δείχνοντάς σου στροφή/στροφή τη διαδρομή. Το σύστημα είναι πολύ απλό και αρκετά χρήσιμο, κρατώντας παράλληλα και ιστορικό των διαδρομών σου. Στον εξοπλισμό βρίσκουμε επίσης στρογγυλά όργανα με αναλογικό ταχύμετρο και ψηφιακή οθόνη πληροφοριών και USB θύρα φόρτισης.

Το Royal Enfield Meteor 350 είναι ένα πολύ γοητευτικό cruiser το οποίο έχει πετύχει να συνδυάσει έναν κλασικό σχεδιασμό με μια απόλυτα σύγχρονη μοτοσικλέτα. Η εμφάνιση, ο κινητήρας και η οδηγική συμπεριφορά είναι τα πολύ δυνατά σημεία της μοτοσικλέτας η οποία είναι καλοφτιαγμένη και ελκυστική. Αν κοιτάξεις και την τιμή της που είναι στα 5.090 ευρώ τότε δεν έχεις να σκεφτείς και πολλά πράγματα πριν την κάνεις δική σου.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Royal Enfield Meteor 350

Royal Enfield

Στο gmotion by gazzetta επιλέγουμε κορυφαίο εξοπλισμό ασφάλειας και προστασίας μόνο από το motomarket

motomarket

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!