Formula 1: Ο Στάινερ πιστεύει πως οι αλλαγές λόγω porpoising μπορεί να αλλάξουν τη δυναμική των ομάδων

Formula 1: Ο Στάινερ πιστεύει πως οι αλλαγές λόγω porpoising μπορεί να αλλάξουν τη δυναμική των ομάδων
Ο επικεφαλής της Haas, Γκούντερ Στάινερ, αναφέρθηκε στην ξαφνική τεχνική ντιρεκτίβα της FIA για την καταπολέμηση του porpoising.

Λίγες ώρες πριν τα μονοθέσια πατήσουν για πρώτη φορά μετά το 2019 την άσφαλτο στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ, η FIA προέβη σε μία απρόσμενη ανακοίνωση. Σε μία προσπάθεια να μειώσει το porpoising, η παγκόσμια ομοσπονδία παίρνει μέτρα τα οποία θα ισχύσουν από το επερχόμενο Grand Prix Καναδά.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί έντονα ερωτηματικά στις ομάδες που δεν γνωρίζουν το κατά πόσο θα επηρεαστούν τα μονοθέσιά τους. Αυτό σημαίνει πως θα βρίσκονται στο... σκοτάδι για το μεγαλύτερο μέρος του τριημέρου. Ο επικεφαλής της Haas, Γκούντερ Στάινερ, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τη νέα οδηγία της FIA.

«Πρέπει να κάνουμε τις μετρήσεις μας. Πιστεύω πως σε κάποια μονοθέσια το porpoising είναι πολύ έντονο. Υπάρχει όμως η λύση, να αυξήσεις το ύψος του μονοθεσίου από το έδαφος. Όμως μετά θα πηγαίνεις πολύ αργά και κανένας δεν θέλει να είναι αργός», ανέφερε στο πλαίσιο του GP Καναδά.

Επιπλέον ο Ιταλός διερωτάται αν αλλαγές κανονισμών εντός της σεζόν από την FIA είναι δίκαιες για το σπορ: «Μοιάζει με την κατάσταση που είχαμε πριν κάποια χρόνια, όταν άλλαξαν τα ελαστικά εντός της σεζόν. Αν αλλάζεις κάτι τόσο δομικό, τότε μπορεί να αλλάξει εντελώς η δυναμική των ομάδων. Είναι δίκαιο αυτό»;

Μετά τον αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν υπήρξαν αναφορές πως η Mercedes θέλησε να επηρεάσει την FIA προκειμένου να αλλάξει τους κανονισμούς, παρά το γεγονός πως πολλοί οδηγοί ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν για τις επιπτώσεις του porpoising. Ωστόσο ο Στάινερ δεν πιστεύει σε κάτι τέτοιο: «Ξέρετε όλοι πόσο κακεντρεχείς είμαστε οι ομάδες, πάντα πιστεύουμε πως πίσω από κάθε τι που συμβαίνει υπάρχει κάτι άλλο. Μετά κάποιος μπορεί να πει πως έχουν ήδη βρει μία λύση για τις αλλαγές αυτές, αν η FIA αλλάξει κάτι στο οποίο η Mercedes έχει ήδη εξελίξει μία αναβάθμιση για το μονοθέσιό της και ήδη το χρησιμοποιούν. Αλλά πιστεύω πως αυτό είναι πραγματικά υπερβολικό».

To Σαββατοκύριακο το gMotion by Gazzetta πηγαίνει… τέρμα γκάζι, με live κάλυψη των μεγάλων γεγονότων αλλά και live εκπομπές στο Instagram! Αναλυτικά:

Σάββατο 18/7

22.30 F1 GP Καναδά – Online σχολιασμός της μάχης της pole position στο gazzetta.gr

Κυριακή 19/7

15.00 MotoGP Γερμανίας – Online σχολιασμός στο gazzetta.gr

20.30 F1 GP Καναδά – Online σχολιασμός της μάχης της pole position στο gazzetta.gr

20.55 Instagram Live - THE GRID με τον @SeitanF1 στο @gazzetta.gr
23.15 Instagram Live - POST RACE SHOW με τους @SeitanF1 & @pournarakis στο @gazzetta.gr

F1 Καναδάς

Φωτογραφίες: Haas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!