Test Ride Yamaha Tracer 7: Ερωτευμένος Σαίξπηρ

Test Ride Yamaha Tracer 7: Ερωτευμένος Σαίξπηρ
Οδηγούμε το ανανεωμένο Yamaha Tracer 7 και ερωτευόμαστε την ευκολία με την οποία τα κάνει όλα αυτό το δίκυκλο.

Το Yamaha Tracer 7 βρίσκεται ανάμεσά μας από το 2016 και μπορεί κάποιος με βεβαιότητα να ισχυριστεί ότι ανήκει σε εκείνα τα μοντέλα τα οποία βοήθησαν την ιαπωνική φίρμα να επιστρέψει δυναμικά στις υψηλές θέσεις των πωλήσεων στις περισσότερες αγορές του κόσμου. Από την πρώτη στιγμή το μεσαίο sport touring μοντέλο της Yamaha κέρδισε το κοινό με την καλή οδηγική του συμπεριφορά, την σύγχρονη εμφάνιση και τον διασκεδαστικό κινητήρα, δημιουργώντας ένα σύνολο που μπορούσε να κάνει τα πάντα και μάλιστα καλά.

Φτάσαμε λοιπόν στο 2022 και η Yamaha αυτό που αποφάσισε να κάνει για το νέο Tracer 7 ήταν να λειάνει τις «γωνίες» του ήδη επιτυχημένου μοντέλου. Πώς το έκανε αυτό; Με τον πλέον απλό τρόπο, δηλαδή να αφουγκραστεί τις ανάγκες των αναβατών και να επέμβει όπου ακριβώς χρειαζόταν για να παραδώσει τελικά ένα από τα καλύτερα all-around μοντέλα της αγοράς.

Yamaha Tracer 7

Ανέκαθεν ένα από τα δυνατά σημεία του Tracer 7 ήταν η εμφάνιση. Η Yamaha λοιπόν φρόντισε να διατηρήσει τη δομή της μοτοσικλέτας προσθέτοντας μικρές λεπτομέρειες και νέους χρωματισμούς. Από όποια μεριά και αν το κοιτάξεις, το Tracer είναι όμορφο. Τα σημεία που ξεχωρίζει είναι η μάσκα με τους LED προβολείς κάτω από τα DRL «φρύδια», οι ζάντες που είναι βαμμένες στο αγωνιστικό χρώμα μπλε της Yamaha, η κοντή εξάτμιση που περνάει κάτω από το ψαλίδι και η αναγνωρίσιμη ουρά.

Τα πλαϊνά πλαστικά έχουν αποκτήσει περισσότερες γωνίες δίνοντας μια πιο σπορ αισθητική στη μοτοσικλέτα, ενώ highlight του σχεδιασμού είναι οι ιδιαίτερες προστατευτικές χούφτες που παίζουν το ρόλο των φλας. Καινούριο είναι και το ψηφιακό όργανο πληροφοριών LCD το οποίο παρέχει πολλές πληροφορίες, ενώ είναι και πολύ ευανάγνωστο. Η ζελατίνα είναι αρκετά μεγάλη και ρυθμίζεται μηχανικά με το ένα χέρι, κάτι πολύ χρήσιμο όταν θέλεις να βγεις στον αυτοκινητόδρομο και να προστατευτείς από τον άνεμο άμεσα.

Yamaha Tracer 7

Ο CP2 στα καλύτερά του

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά CP2 των 689 κ.εκ. με απόδοση 73,4 ίππους στις 8.740 σ.α.λ. και ροπή 68Nm στις 6.500 σ.α.λ. Το σύνολο είναι πλέον στην καλύτερη και πιο ώριμη φάση του έχοντας γεμάτη απόδοση σε όλο το φάσμα του στροφομέτρου. Βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι περνάει με απίστευτο τρόπο τη δύναμη στον πίσω τροχό τόσο χάρη στη διάταξη του στροφάλου (crossplane) όσο και χάρη στον πολύ καλό ψεκασμό που διαθέτει. Είτε ταξιδεύεις στον αυτοκινητόδρομο με υψηλές ταχύτητες, είτε κινείσαι μέσα στην πόλη το σύνολο είναι διασκεδαστικό και άκρως αποτελεσματικό ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό. Η κατανάλωση κυμαίνεται μέσα στην πόλη στα 5,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ όταν κινηθείς πιο γρήγορα και πιέσεις θα ανέβει στα 6,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Yamaha Tracer 7

Εύκολο και διασκεδαστικό στο δρόμο

Η Yamaha από την πρώτη στιγμή είχε σχεδιάσει το Tracer με έμφαση στην διασκεδαστική οδηγική συμπεριφορά και αυτό το χαρακτηριστικό παραμένει αναλλοίωτο και στο νέο Tracer 7. Το αλουμινένιο πλαίσιο είναι ελαφρύ και μικρό σε διαστάσεις χαρίζοντας ευελιξία και ελαφριά αίσθηση στη μοτοσικλέτα. Οι αναρτήσεις είναι της KYB με τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm εμπρός με ρύθμιση προφόρτισης και απόσβεσης επαναφοράς και μονό αμορτισέρ, επίσης ρυθμιζόμενο, πίσω. Τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους 282mm εμπρός και έναν δίσκο πίσω 245mm τα οποία συνεργάζονται με ABS. Το σύστημα πέδησης είναι πολύ αποτελεσματικό και με εξαιρετική αίσθηση στη μανέτα κάνοντας το φρενάρισμα απροβλημάτιστο και ασφαλές.

Το εμπρός τηλεσκοπικό πιρούνι είναι ακλόνητο και προσφέρει καλή αίσθηση ενώ το πίσω μέρος ακολουθεί πλέον την ευέλικτη αίσθηση του μπροστινού έχοντας απαλλαγεί από τις πιο «αργές» αντιδράσεις του παρελθόντος. Το Tracer 7 δεν θα σε τρομάξει, θα σου φερθεί πολύ φιλικά, θα σε κινήσει με ασφάλεια χωρίς εκπλήξεις ακόμα και αν κάνεις λάθος. Είναι άνετο, ευχάριστο και πολύ εύκολο, τόσο για τους άπειρους αναβάτες όσο και για τους έμπειρους.

tracer 7

Το πιο ραφιναρισμένο Tracer

Από ότι φαίνεται η Yamaha όπου και αν τοποθετήσει τον CP2 κινητήρα της θα γνωρίσει επιτυχία. Δείτε το διασκεδαστικό MT-07, ή το Off-Road Tenere 700, ακόμα και το supersport R7. Στην περίπτωση του Tracer 7 ωστόσο η Yamaha έχει επιλέξει να συνοδεύσει το μηχανικό σύνολο με ένα καλά ισορροπημένο πλαίσιο, ικανοποιητικές αναρτήσεις και φρένα, διατηρώντας παράλληλα την σχεδιαστική ανωτερότητα του μοντέλου. Το συμπέρασμα είναι σχετικά απλό όσον αφορά το Tracer 7. Κατεβαίνεις από το σπίτι σου, ανεβαίνεις στη σέλα της Yamaha και αποφασίζεις με την ίδια ακριβώς ψυχολογία αν θα πας για καφέ στο κέντρο ή θα πας για καφέ στην Εύβοια. Η ευκολία που θα γίνουν και τα δύο είναι η ίδια, μένει μόνο να βάλεις εσύ τη διάθεση και έφυγες, το Tracer θα σε συνοδεύσει παντού!

ΤΙΜΗ: 9.090 ευρώ

Τεχνικά χαρακτηριστικά Yamaha Tracer 7

Yamaha Tracer 7

Yamaha Tracer 7

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!