Formula 1, Μάρκο: «Τυχερός σαν τον Χάμιλτον ο Λεκλέρ»

Formula 1, Μάρκο: «Τυχερός σαν τον Χάμιλτον ο Λεκλέρ»
Ο ισχυρός άνδρας της Red Bull Racing εξηγεί τους λόγους που η αυστριακή ομάδα κατάφερε να είναι ταχύτερη της Scuderia Ferrari στην Ίμολα και παράλληλα εντοπίζει το κοινό στοιχείο των Σαρλ Λεκλέρ και Λιούις Χάμιλτον.

Το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια ολοκληρώθηκε με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει τη νίκη και τον Σέρχιο Πέρεζ να τον πλαισιώνει σε ένα ονειρικό 1-2 για τη Red Bull Racing. Σε συνδυασμό με την 6η θέση του Σαρλ Λεκλέρ και την εγκατάλειψη του Κάρλος Σάινθ στα αποτελέσματα του αγώνα, η διαφορά τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών, όσο και στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μειώθηκε σημαντικά.

Ο Μονεγάσκος έκανε ένα πολύ σημαντικό λάθος στον 50ο γύρο στην προσπάθειά του να περάσει τον Πέρεζ και αυτό τον έθεσε εκτός μάχης του βάθρου. Μετά τον αγώνα στην Ίμολα, ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο εστίασε στην τύχη του οδηγού της Scuderia Ferrari.

«Ο Λεκλέρ ήταν ήδη αγχωμένος από την Παρασκευή, τον είδαμε να χάνει τον έλεγχο. Στον αγώνα, ήταν πολύ τυχερός στην έξοδο που είχε, όπως συνήθως είναι και ο Χάμιλτον. Ήταν απίστευτο, χτύπησε στον τοίχο και μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα. Αλλά δεν πειράζει», είπε ο Αυστριακός στο motorsport.com.

Μαξ Φερστάπεν

Στον αγώνα της Ίμολα, είδαμε την RB18 να έχει πάρει το προβάδισμα στην απόδοση έναντι της F1-75. Αυτό επέτρεψε στον Φερστάπεν να πάρει την pole position, τη νίκη στον Αγώνα Σπριντ και στο Grand Prix της Κυριακής και μάλιστα με άνεση. Ο Μάρκο θέλησε να εξηγήσει γιατί συνέβη αυτό έπειτα από την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία και τόνισε πως η απόδοση των δύο ομάδων είναι παραπλήσια.

«Ο παράγοντας που έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο ήταν η αποφασιστικότητα μας να βάλουμε τις αναβαθμίσεις μας στο μονοθέσιο, παρά το γεγονός πως στην Ίμολα είχαμε μόνο μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Όλα δούλεψαν σωστά και για το λόγο αυτό ο σπεσιαλίστας μας στην αεροδυναμική, Ενρίκο Μπάλμπο, ήταν αυτός που ανέβηκε στο βάθρο. Το πρωτάθλημα για εμάς είναι ανοικτό, αλλά είμαστε πολύ κοντά με τη Ferrari. Είναι πολύ δυνατή ομάδα και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Έχουμε όμως πάνω απ’όλα δύο πολύ ισχυρούς οδηγούς. Ο Πέρεζ έχει βελτιωθεί και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον», είπε ο Αυστριακός.

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το Grand Prix Μαϊάμι το τριήμερο 6-8 Μαΐου.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari, Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!