Hennessey Mammoth: Εξάτροχο pick up με 1.000 ίππους! (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Hennessey Mammoth: Εξάτροχο pick up με 1.000 ίππους! (vid)
Η αμερικάνικη μάρκα βελτιώσεων συνεχίζει να δημιουργεί εξωπραγματικές εκδόσεις κάθε λογής αυτοκινήτου.

Στο Τέξας, όπου τα πάντα κατασκευάζονται σε… υπερθετικό βαθμό, κανείς δεν ενδιαφέρεται αν ένα αυτοκίνητο είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Εδώ τα πάντα έχουν να κάνουν με το μέγεθος και την ισχύ του κινητήρα. Η Hennessey γνωστή για τη δημιουργία βελτιωμένων εκδόσεων αμερικάνικων μοντέλων, αυτή τη φορά ασχολήθηκε με ένα pick up.

Όχι οποιοδήποτε, αλλά το Ram TRX, ένα από τα ισχυρότερα της αμερικάνικης αγοράς. Και δεν περιορίστηκε στο να βελτιώσει τον V8 Hellcat κινητήρα των 6,2 λίτρων, αλλά προσέθεσε και τρίτο άξονα, δημιουργώντας ένα όχημα 6x6! Η ετήσια παραγωγή αυτού του… εξωφρενικά μεγάλου pick up θα περιοριστεί σε 12 αυτοκίνητα, με την τιμή του καθενός να ξεπερνά τα 450.000 δολάρια, δηλαδή κοντά στα 420.000 ευρώ.

Hennessey Mammoth 1000 6x6 TRX

Το Hennessey Mammoth 1000 6x6 TRX φθάνει σε μήκος τα 7,19 μέτρα, με την ισχύ του κινητήρα να αυξάνεται από τους 700 στους 1.000+ ίππους! Ομοίως, η μέγιστη ροπή εκτοξεύτηκε από τα 881 στα 1.314 Nm. Μάλιστα στόχος των μηχανικών της Hennessey είναι η μέγιστη ισχύς του κινητήρα να ανέλθει στους 1.200 ίππους.

«Οτιδήποτε κάνουμε στην Hennessey Performance το κάνουμε ξεπερνώντας τα όρια. Τα πάντα στο Mammoth 6x6 είναι μεγαλύτερα και πιο άγρια. Επιπλέον, είναι πολύ γρήγορο τόσο on όσο και off road. Είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του δρόμου», δήλωσε ο Τζον Χένεσι, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Ένα από τα project του είναι να σπάσει το φράγμα των 500 χλμ/ώρα με το hypercar Venom F5!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!